Vos po kelių valandų tas pats asmuo pasidalino dar viena nuotrauka, kurioje nufotografuota kita moteris, kurią jis siūlo įsigyti už tą pačią kainą, rašo newsmax.com.

„Kodėl ji verta šios kainos? Ar ji turi išskirtinių gebėjimų?“ – komentaruose po antros moters nuotrauka klausia šia tema susidomėjęs žurnalistas. „Ne, kaina atspindi paklausą ir pasiūlą“, - jam atsakė Abu Assadas Almani.

Pranešama, kad pastaraisiais mėnesiais socialiniai tinklai „Islamo valstybės“ narių aktyviai naudojami prekybai sekso vergėmis vykdyti ir supažindinti su taisyklėmis, kaip teisingai su vergėmis elgtis. Vis dėlto gegužės 20 d. pranešimas feisbuke – tai pirmas atvejis, kai paskelbtos siūlomų įsigyti vergių nuotraukos.

Žmogaus teisių stebėjimo organizacija „Human Rights Watch“, remdamasi kurdų iš Irako ir Sirijos pateikiamais paskaičiavimais, praneša, kad vien iš užgrobtų jazidų miestų šios teroristinės organizacijos nariai į nelaisvę yra paėmę 1800 moterų ir mergaičių.

„Kuo ilgiau jazidų moterys laikomos „Islamo valstybės“ nelaisvėje, tuo siaubingesnis jų gyvenimas tampa, juos parduodamos ir perkamos, brutaliai žaginamos, iš jų atimami jų vaikai“, - teigė Skye Wheeler iš „Human Rights Watch“. „Islamo valstybės“ taikomi apribojimai laisvėje esančioms sunitų moterims jas beveik visiškai atskiria nuo normalaus gyvenimo“, - pridūrė ji.