Savaitraštis „Der Spiegel“, cituodamas informuotus šaltinius pranešė, kad tarp asmeninių vairuotojų daiktų buvo rasti „kompaktiniai diskai su „Islamo valstybės“ propaganda“. Dienraščio duomenimis, šie radiniai paskatino Europos Parlamentą priimti sprendimą suburti savo vairuotojų komandą, o ne pasikliauti paslaugos teikėjais iš privataus sektoriaus.

Šis sprendimas yra labai nevienareikšmiškas, nes jį priėmus Europos Parlamento transporto išlaidos kasmet išaugs 10 mln. eurų.

Tačiau ES Parlamentas pateisina šį sprendimą, nes, kaip rašo „Der Spiegel“, turi pagrindo manyti, kad tai ne pavienis atvejis. Manoma, kad į privataus sektoriaus bendroves lengviau infiltruoti asmenis, siejamus su džihadininkų grupuotėmis.

Europos Parlamento atstovas Briuselyje pasakė agentūrai AFP, kad nebuvo jokių komentarų „saugumo klausimais“.

Bendrovės „Biribin Limousines“, įdarbinusios du minėtus vairuotojus, teigimu, „nė vienas vairuotojas nebuvo atleistas“.

„Mūsų automobiliuose nebuvo rasta nieko nepageidaujamo“, – pareiškė Paryžiuje įsikūrusi bendrovė, kuri „Der Spiegel“ pranešimą pavadino melagingu.

Balandžio 6 dieną Europos Parlamentas, kuris yra įsikūręs Briuselyje ir Strasbūre, pranešė, kad vienas iš džihadininkų, susisprogdinusių kovo 22 d. per teroristinį „Islamo valstybės“ išpuolį Briuselyje, prieš kelerius metus trumpai dirbo valytoju Parlamente. Pranešta, kad Najimas Laachraoui dirbo Parlamente valytoju vieną mėnesį per vasaros atostogas 2009 metais ir vieną mėnesį 2010 metais.