Kurdų ginkluotos struktūros YPG vadas Ocalanas Iso sakė naujienų agentūrai „Reuters“, kad IS kovotojai per savo puolimą netoli miesto, kurį kurdai vadina Kobaniu, naudoja sunkiąją ginkluotą, įskaitant tankus.

Tuo tarpu Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ direktoriu Rami Abdul Rahmanas sakė, kad tie kaimai buvo užimti per „Islamo valstybės“ kovotojų puolimą, prasidėjusį trečiadienį.

„Jie turi daug kovotojų“, – jis sakė telefonu „Reuters“.

Europos Parlamentas ragina stabdyti „Islamo valstybę“

„Islamo kalifato įkūrimas ir plėtra, taip pat kitų ekstremistų grupuočių veikla Irake ir Sirijoje kelia tiesioginę grėsmę Europos šalių saugumui“, – pažymima rezoliucijoje, kurią ketvirtadienį priėmė Europos Parlamentas. Jo nariai griežtai smerkia „Islamo valstybės“ teroristų įvykdytus žurnalistų Jameso Foley ir Steveno Sotloffo bei pagalbos darbuotojo Davido Haineso nužudymus, praneša EP spaudos tarnyba.

Europarlamentarai kviečia Jungtines Tautas veiksmingiau įgyvendinti „Islamo valstybei“ taikomą ginklų tiekimo embargą ir turto įšaldymą. Savo ruožtu ES turi taikyti sankcijas naftos, kuri išgaunama šios organizacijos kontroliuojamoje teritorijoje, prekeiviams, pažymi EP.

Parlamentas siūlo teikti karinę ir kitokią ES pagalbą Irako valdžiai bei kurdų regioninės valdžios institucijoms siekiant pažaboti „Islamo valstybę“. Europarlamentarai taip pat remia JAV pastangas suburti tarptautinę koaliciją prieš šią organizaciją ir sveikina Arabų Lygos sprendimą prisidėti prie tarptautinės bendruomenės kovos su kariniais judėjimais Sirijoje bei Irake.

Išpuolių prieš civilinius objektus ir egzekucijų bei seksualinio smurto Irake ir Sirijoje vykdytojai neturi išvengti atsakomybės, o išpuoliai prieš civilius gyventojus dėl jų etninės kilmės ar politinių įsitikinimų, religijos, tikėjimo ar lyties turi būti laikomi nusikaltimu žmoniškumui, sakoma EP rezoliucijoje.