Protu nebepaaiškinamos paranojos kankinami „Islamo valstybės“ vadai savo vyrus be gailesčio meta į rūgšties vonias – tokiu būdu jie bando suvesti sąskaitas su išdavikais, skelbia teroristams artimi šaltiniai.

Spaudimą patiriantys „Islamo valstybės“ teroristai jau pasmerkė myriop kelias dešimtis saviškių. Tokių veiksmų buvo nuspręsta imtis po kelių sėkmingų su teroristais kovojančių valstybių antskrydžių, per kuriuos žuvo nemažai įtakingų organizacijos kovotojų, tarp kurių ir antrasis pagal svarbą teroristinės organizacijos vadas Abdulis Rahmanas Mustafa al Qaduli, dar žinomas kaip Haji Imamas.

Vienas įtakingas Irako žvalgybos pareigūnas teigia, kad voniose su rūgštimi pražuvo kelios dešimtys „Islamo valstybės“ kovotojų.

„Islamo valstybės“ vadovybė įtaria, kad kai kurie kovotojai teroristinės organizacijos nariai priešams parduoda slaptą informaciją – esą tokiu būdu jie siekia užsidirbti ir sukaupti lėšų pabėgimui.

Spėjama, kad šiurpus susidorojimas su išdavikais skirtas pademonstruoti, kas laukia ir tų, kurie bandys bėgti.

Teroristinei organizacijai prarandant vis daugiau teritorijų ir pinigų (tai lemia sėkmingi antskrydžiai prieš naftos infrastruktūros objektus), vis daugiau kovotojų apsisprendžia trauktis.

Pasirodė informacijos, kad gegužę „Islamo valstybės“ vadovybė kelis tariamus išdavikus gyvus uždarė į morgo šaldytuvus ir leido jiems mirtinai sušalti. Po to, kai pasmerktieji lėtai mirtinai sušalo, jų palaikai buvo tiesiog numesti prie kelio į Mosulo miestą – kaip perspėjimas kitiems nerizikuoti bandant sprukti.

„Islamo valstybės“ teroristai dažnai itin žiauriai žudo įkaitus ir prasikaltusius saviškius – be jokios abejonės, viską filmuoja ir vėliau panaudoja šleikštulį keliančiai propagandos kampanijai.
Kalbant apie itin žiaurius egzekucijų metodus, būtina paminėti skandinimą, auką uždarius į narvą, aukų galvų sprogdinimą bei gyvų įkaitų deginimą.

Artimųjų Rytų ekspertai teigia, kad pastaraisiais mėnesiais „Islamo valstybė“ suintensyvino propagandos kampaniją. Esą taip bandoma atsigriebti po skaudžių teritorinių nuostolių tiek Irake, tiek Sirijoje.