Šiurpiame propagandiniame vaizdo įraše matyti, kaip keli „Islamo valstybės“ kovotojai, vilkintys vienodomis karinėmis uniformomis ir taktinėmis liemenėmis, šaltakraujiškai nužudo tris belaisvius, rašo dailymail.co.uk.

Į vaizdo įrašą taip pat įtraukti archyviniai kadrai su Jemeno kariuomene, po kurių pasirodo iš arti nufilmuoti šeši „Islamo valstybės“ džihadistai, stovintys kalnuotame šalies rajone.

Belaisviai kaltinami tuo, kad priklausė Jemeno vyriausybės pajėgoms, kovojančioms su šia džihadistine grupuote.

Pirmajai aukai nurėžiama galva. Antrasis belaisvis pririšamas prie kėdės ir nušaunamas. Žiauriame vaizdo įraše iš arti parodomi jų palaikai.

„Islamo valstybės“ filmuke taip pat rodoma, kaip olandų studentas, žinomas tik Mazeno vardu, įvykdo savižudžio sprogdintojo misiją prie Jemeno prezidentūros.

Manoma, kad studentas, vadinantis save Abu Hanifa al Holandžiu, savo šeimai Olandijoje nurodė, kad Jemene studijuoja arabų kalbą.

Nežinodamas, kad sūnus prisijungė prie „Islamo valstybės“, priblokštas jo tėvas patyrė šoką, kai išvydo nuotraukas su savo sūnaus žūtimi.

„Jis mėgdavo žaisti futbolą ir turėjo daug draugų. Jis buvo geras vaikas, visi tai žinojo. Kai tai nutiko, susirinko visi jo draugai. Jie taip pat negalėjo tuo patikėti“, - kalbėjo Mazeno tėvas.

Taip pat skelbiama, kad minėtame vaizdo įraše pasirodo ir liūdnai pagarsėjęs „Islamo valstybės“ egzekutorius, dėl savo didžiulio svorio pramintas „Buldozeriu“.

Tarp „Islamo valstybės“ kovotojų tikrai matyti vienas stambus vyras, tačiau jis yra per lieknas, kad būtų Buldozeris.