Pasak policijos, 58 metų anglų kalbos profesoriui Rezaului Karimui Siddique mačete smogta iš už nugaros, kai jis ėjo į autobusų stotelę iš savo namų šiaurės vakariniame Radžšahio mieste, kur jis dėstė valstybiniame universitete.

„Jam buvo kirsta į kaklą bent tris kartus; kaklas buvo 70–80 proc. perkirstas. Ištyrę šio išpuolio pobūdį, įtariame, kad tai padarė ekstremistų grupuotės“, – naujienų agentūrai AFP sakė Radžšahio policijos komisaras Mohammadas Shamsuddinas.

Pasak M. Shamsuddino, policija dar neįvardijo jokių įtariamųjų, bet pridūrė, kad šio nužudymo pobūdis atitinka anksčiau islamistų kovotojų įvykdytus išpuolius.

Policijos komisaro pavaduotojas Nahidulas Islamas sakė, kad R. K. Siddique dirbo kultūros, tarp jų muzikos programose ir buvo įkūręs vieną mokyklą Bagmaroje – uždraustos islamistų grupuotės „Jamayetul Mujahideen Bangladesh“ (JMB) buvusioje tvirtovėje.

„Ši ataka panaši į kitas, neseniai įvykdytas prieš (ateistus) tinklaraštininkus“, – pažymėjo N. Islamas.

Bangladešo vietiniai islamistai kovotojai kaltinami nuo 2013 metų nužudę virtinę sekuliarių tinklaraštininkų. Pastarasis toks išpuolis buvo sostinėje Dakoje šio mėnesio pradžioje.

Pasak policijos, per kiekvieną iš tokių atakų neatpažinti užpuolikai užkapodavo savo aukas mačetėmis arba mėsos kapoklėmis.

Aštuoni uždraustos islamistų grupuotės „Ansarullah Bangla Team“ nariai, tarp jų vienas įtakingas dvasininkas, laikomas to judėjimo įkūrėju, praėjusių metų pabaigoje buvo nuteisti už ateisto tinklaraštininko Ahmedo Rajibo Haidero nužudymą 2013-ųjų vasarį.

Pastaroji nužudymų banga sukėlė pasipiktinimą šalyje ir užsienyje; tarptautinės žmogaus teisių organizacijos reikalauja, kad sekuliari vyriausybė apgintų žodžio laisvę Bangladeše, kuriame gyventojų daugumą sudaro musulmonai.

Bangladeše ir Indostano pusiasalyje veikiantis džihadistų judėjimo „al Qaeda“ padalinys „Ansar al Islam“ šį mėnesį prisiėmė atsakomybę dėl 26 metų teisės studento Nazimuddino Samado nužudymo Dakoje, nurodė islamistų tinklalapius stebinti JAV organizacija SITE.

Bangladešo pareigūnai ne kartą neigė, kad šalyje aktyviai veikia tarptautiniai islamistų tinklai, kaip „al Qaeda“ arba „Islamo valstybė“, neseniai prisiėmusi atsakomybę dėl mažumų narių ir užsieniečių žudymo.