Du sprogimai ir šūvių papliupos iš kulkosvaidžių aidėjo nuo „Central Hotel“ pastato netoli prezidento rūmų. Pasak pranešimų, ginkluoti islamistai sprogimais prasiskynė sau kelią ir įsiveržė į fortifikuotą kompleksą.

Šis išpuolis yra vienas žiauriausių Somalio sostinėje per pastaruosius kelerius metus.

Vienas prezidentūros rūmų, vadinamų „Villa Somalia“, pareigūnas teigė, kad aukų buvo mažiausiai 25 ir kad jų skaičius tikriausiai padidės, nes kai kurių sužeistųjų būklė kritinė.

Vyriausybės radijas pranešė, kad tarp žuvusiųjų buvo Mogadišo vicemeras bei vienas parlamento narys, o tarp sužeistųjų – premjero pavaduotojas ir susisiekimo ministras.

Ataka prieš šį viešbutį prasidėjo dviem sprogimais – užminuoto automobilio ir sprogmenimis apsijuosusio mirtininko – tada ginkluoti užpuolikai ėmė šaudyti į pastatą iš šaunamųjų ginklų, bet saugumo pajėgos netrukus padėtį vėl kontroliavo.

„Pastatas gerokai nukentėjo, sprogimas buvo labai stiprus, – sakė policijos pareigūnas Abulrahmanas Ali. – Buvo daug sužeistų, daugelis jų – sunkiai“.

Judėjimo „al Shebab“ kovotojai netrukus pasiskelbė, kad tai jie surengė šį išpuolį.

„Mūsų kovotojai atakavo „Central Hotel“, – sakė naujienų agentūrai „al Shebab“ atstovas Abdulazizas Abu Musabas. – Tikslas – nužudyti atskalūnus pareigūnus“.

Su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“ susijęs „al Shebab“ jau yra surengęs daug panašių atakų, siekdamas nuversti tarptautinės bendruomenės pripažįstamą Somalio vyriausybę.

Ekstremistai sako puolantys įstatymų leidėjus dėl jų sprendimo leisti dislokuoti šalyje Afrikos Sąjungos karius.