"Mes iškelsime tik dalį įgulos", interviu televizijai RTR ketvirtadienį vakare pareiškė konstruktorius .

I. Spaskio nuomone, didžiausia problema yra ta, kad pirmuose trijuose laivo skyriuose narams bus sunku judėti, nes šie skyriai stipriausiai nukentėjo per laivą ištikusią avariją. Operaciją, per kurią bus bandoma iškelti žuvusiųjų kūnus, numatyta pradėti spalio pradžioje.

Svarbiausiu uždaviniu vyriausiasis konstruktorius pavadino konkretaus sprendimo priėmimą ir suderinimą su užsienio partneriais. Jis pranešė, kad ketvirtadienį Rusijos atstovai susipažino su Norvegijos siūlomo kontrakto turiniu ir pasakė, kad jame "esama punktų, kurių Rusija negali priimti".

I. Spaskis atsisakė pasakyti numatomo kontrakto sumą, tik pranešė, kad ji "labai didelė mūsų šaliai". Tuo pat metu jis pabrėžė, jog be užsienio specialistų pagalbos "mums bus sunku įgyvendinti visą operaciją".

Kalbėdamas apie antrąją operacijos stadiją - paties laivo iškėlimą, generalinis konstruktorius pabrėžė, jog tai būtina padaryti. "Negalime mūsų vaikams palikti uždelsto veikimo minų", sakė I. Spaskis, turėdamas galvoje šimto metrų gylyje esančius du branduolinius reaktorius. Be to, tik iškėlus laivą "bus galima nustatyti tikrąją avarijos priežastį", sakė I. Spaskis.