Iškart po to - vienas iš Rusijos portalų, tiesiogiai transliuojantis įvykius iš B. Nemcovo nužudymo vietos, pranešė gavęs žinių, kad kalėjime mirė Ukrainos karo pilotė ir parlamento narė Nadežda Savčenko, kuri jau 78 dienas yra paskelbusi bado streiką.

Oficiali Rusijos Vidaus reikalų ministerijos atstovė Jelena Aleksejeva paneigė šiuos gandus. „N. Savčenko – gyva. Visi pranešimai dėl jos mirties – ne daugiau nei tik gandai“, - patikino ji naujienų agentūrą „Interfax“.

N. Savčenko praėjusių metų vasarą pakliuvo į Donbaso separatistų nelaisvę ir buvo išgabenta į Rusiją. Ji kaltinama teikusi koordinates apšaudymui iš minosvaidžių Rytų Ukrainos Luhansko regione, per kurį žuvo du Rusijos žurnalistai. Maskvos pareigūnai tikina, kad, patekusi į separatistų nelaisvę, N. Savčenko pati pabėgo į Rusiją, tačiau pilotė teigia, jog ją išgabeno prievarta. Maskva taip pat neklauso Vakarų raginimų paleisti Ukrainos pilietę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)