Pagal griežtas Mosulą kontroliuojančių fundamentalistų taisykles moterims draudžiama savarankiškai priimti sprendimą ir išeiti iš namų. Žiniasklaida praneša, kad nusižengusios itin negailestingoms taisyklėms mergaitės motinos „Hisbah“ religinė policija paklausė, kuriai iš jų – jai pačiai ar jos dukrai – bus vykdoma bausmė, rašo „The Daily Mail“.

Vildamasi, kad bausmė bus švelnesnė, mama leido savo dukrai prisiimti atsakomybę už nusižengimą. Moterų „al-Khansa“ brigada bausmei įvykdyti pasirinko itin negailestingą kankinimų įrankį, o mergaitė nuo patirtų sužeidimų nukraujavo ir mirė.

Kita prisistatyti nepageidavusi jauna moteris žiniasklaidai“ papasakojo atvejį, kai dėl patirtų sužeidimų mirė veidą viešoje vietoje atidengusi moteris. Šiai moteriai taip pat buvo įvykdyta žiauri bausmė. „Niekada nesijaučiau žmogumi. Kam visi tie juodi drabužiai? – piktinosi jis. – Lyg būčiau maiše, negaliu net kvėpuoti ar mėgautis saule.“

Šios moters teigimu, būtent jaunos mergaitės dažniausiai tampa moralės policijos smurto objektu Mosulo mieste, kurio kontrolė į „Islamo valstybės“ rankas pateko 2014 m.