Patyrusi sumušimų ir nudegimų, bijodama galimo sprogimo ir suprasdama, kad niekuo negali padėti kitoms katastrofos aukoms mergina padarė viską, ką galėjo, rašo „The Guardian“. A. Veatch sugebėjo nusileisti stačiu šlaitu, vedusiu prie upės. Naktį ji praleido ant smėlėto upės kranto, kur jautėsi saugesnė. Katastrofą išgyvenusi mergina gėrė šiek tiek upės vandens, tačiau tai darė atsargiai, nes nerimavo, kad taip gali pakenkti sveikatai. 

Ryte mergina tęsė kelionę upės pakrante iki takelio, kuriuo jai pavyko pagaliau pasiekti greitkelį. Pro šalį važiavęs automobilis sustojo ir praėjus dviem paroms po katastrofos mergina pagaliau buvo saugiai atgabenta į nedidelį Mazamos miestelį Šiaurės centriniame Vašingtone, netoli nuo rytinio įėjimo į Šiaurės Kaskadų nacionalinį parką. 

„Mes patyrėme katastrofą ir aš vienintelė išsigelbėjau“, - pranešė mergina, kai parduotuvės, į kurią ją atvežė vairuotojas, darbuotojas surinko 911 gelbėjimo tarnybos telefono numerį. „Ant mano rankų daug nudegimų, ant kūno daug mėlynių ir kitokių žaizdų“, - sakė ji. 

Liepos 14 d. gelbėtojai tęsė lėktuvo nuolaužų paieškas, pasinaudodami informacija, kurią jiems pateikė išsigelbėjusioji. Juos labai nustebino, kad A. Veatch nepritrūko valios ir blaivaus proto išsigelbėti tokiomis sudėtingomis sąlygomis. Vėliau ligoninėje mergina juokais tikino besidžiaugianti, kad tėvas jai sakydavo žiūrėti televizijos šou „Survivor“. 

„Jos istorija stulbinanti, tikiuosi, kad ji ją greitu metu galės papasakoti“, - patikino su išsigelbėjusia mergina jau pasikalbėjęs Okanogano policijos šerifas Frankas Rogersas. 

Policijos turimais duomenimis, lėktuvas „Beechcraft A-35“ skrido virš Šiaurės centrinės Vašingtono valstijos teritorijos iš Montanos valstijos Kalispelio į Vašingtono valstijoje esantį Lindeną. Lėktuvo kelyje pasitaikė debesų virtinė, o kai debesys išsisklaidė, A. Veatch staiga išvydo prieš lėktuvą išdygusį kalną ir medžius. Lėktuvą pilotavo netikras išsigelbėjusios merginos senelis Lelandas Bowmanas. Taip pat pilotų kabinoje buvo ir jo žmona Sharon. 

„Ji patikino, kad kai debesys prasisklaidė, pasidarė akivaizdu, kad jie skrenda per žemai“, - sakė šerifas F. Rogersas. „Jie įsirėžė į medžius ir nukrito ant žemės. Ji darė viską, ką galėjo, kad padėtų seneliams, tačiau kilo gaisras ir nieko nebegalima buvo padaryti“, - patikino jis. 

Išsigelbėjusią merginą šiuo metu prižiūrintis gydytojas Scottas Grahamas informavo, kad ji nepatyrė jokių pavojaus gyvybei keliančių sužeidimų, tačiau jos organizmas dehidratavo. Jai diagnozuotas raumenų nusilpimas, nes po katastrofos merginai teko daug judėti be maisto ir vandens. 

Liepos 14 d. pranešta, kad merginos būklė stabili, tačiau dar nebuvo žinoma, kada ji bus paleista iš ligoninės. 

„Be jokios abejonės, tai – stebuklas“, - patikino papulkininkis Jeffrey Lustickas iš Civilinės aviacijos priežiūros tarnybos. Jis patikino kad per 30 jo darbo metų tokių džiaugsmo akimirkų yra pasitaikę tikrai nedaug. 

J. Lustickas sakė, kad net ir su išsigelbėjusios merginos pateikta informacija lėktuvo nuolaužas rasti nebus lengva. Maža to, lėktuvas galėjo suskilti į kelias dalis, kurias bus tikrai sunku pamatyti dėl jas dengiančių medžių. 

Išsigelbėjusios merginos tėvas Davidas Veatchas žurnalistams liepos 13 d. sakė, kad jo dukra yra išsekusi, tačiau jos būklė gerėja.

„Ji iš tiesų nuostabus vaikas“, - patikino jis. 

A. Veatch vaikinas Newtonas Gossas papasakojo ketinęs kartu su savo mama merginą liepos 12 d. pasiimti iš oro uosto. Jaunuolis patikino susirašinėjęs su ja, tačiau paskutinės žinutės išsiųsti jam nepavyko. 

Vėliau jis sužinojo, kad lėktuvas, kuriuo skrido A. Veatch, dingo. 

„Labai tikėjausi, kad jai viskas bus gerai“, - tikino jis. 

Vaikinas patikino po katastrofos turėjęs galimybę pasikalbėti su išsigelbėjusia mergina kelis kartus. 

„Ji norėjo maisto iš „McDonald’s“, ji visada būna linksma“, - džiaugsmo neslėpė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)