Jis yra užsienyje ir lapkričio 13 dieną neatvyko į apklausą.

Naujienų agentūra "Interfax" pacitavo Prokuratūros tardytoją Valerijų Nikolajevą, sakiusį, kad tarptautinis arešto orderis išduotas dėl V. Gusinskio neatvykimo ir galioja nuo lapkričio 20 dienos. Rusijoje galiojantis arešto orderis buvo išleistas anksčiau.

Kaltinimai V. Gusinskiui, kuris anksčiau šiais metais trims dienoms buvo sulaikytas, sukėlė nuogąstavimus dėl galimo laisvosios spaudos persekiojimo Rusijoje. "Media-Most" priklausanti televizija NTV dažnai kritikuodavo Kremliaus politiką.

V. Gusinskis kaltinamas ne pagal taisykles pirkęs kompaniją, nelegaliai pervedęs vertybes į užsienį ir taip siekęs sumažinti savo žiniasklaidos imperijos didžiules skolas.

Tris dienas pasėdėjęs liūdnai pagarsėjusiame Maskvos Butyrkų kalėjime, V. Gusinskis buvo paleistas, be to, jam buvo duotas leidimas išvykti į užsienį.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pažadėjo nubausti posovietiniais laikais praturtėjusius "oligarchus", tokius, kaip V. Gusinskis, už jų įtariamą nelegalią veiklą.

Kitas žiniasklaidos magnatas Borisas Berezovskis taip pat yra užsienyje ir atsisako atvykti į Maskvos prokuratūrą apklausai. Jis įtariamas susijęs su pinigų pasisavinimu iš valstybinės oro linijų bendrovės "Aeroflot".