Šiaurės rytinėje Paryžiaus dalyje iškilo šimtai palapinių, jose gyvena daugiausiai afrikiečiai migrantai, kurie prisistato atvykėliais iš Sudano. Ant žemės jie pasikloja kartoną, taip bandydami apsisaugoti nuo šalčio.

Paryžiaus mero pavaduotoja Colombe Brossel „Reuters“ sakė, kad, nors migrantai Paryžiuje nėra naujas reiškinys, jų skaičius šią savaitę pastebimai išaugo.

„Nuo savaitės pradžios matome didelį pagausėjimą. Vakar naktį mūsų komandos suskaičiavo 40-50 naujų palapinių“, – sakė K. Brosel.

Anot jos, dabar palapinių skaičius siekia 700-750. Tai reiškia, kad šioje vietoje nakvoja nebe 1 500, o 2 000-2 500 migrantų.

Šią savaitę likviduotoje daugelį metų veikusioje nelegalioje stovykloje Kalė mieste, iš kur migrantai bandydavo pasiekti Didžiąją Britaniją, gyveno apie 6 000 žmonių. Kai kurie jų buvo perkelti į prieglaudas, išsidėsčiusias įvairiose Prancūzijos vietose.

Ama, 24 metų pabėgėlė iš Sudano, kuri yra 6 mėnesį nėščia, sakė iš Kalė persikėlusi į Paryžių prieš kelis mėnesius. Jai nepasisekė pasiekti Didžiosios Britanijos, o dėl nėštumo ji neištvėrė sąlygų nelegalioje stovykloje.

Paryžiuje planuojama atidaryti du centrus migrantams, bet jie iš viso talpintų mažiau nei tūkstantį lovų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)