Šį kartą V. Janukovyčius nekalbėjo apie savo legitimumą, o ėmėsi kritikuoti politinį kursą, kurį pasirinko naujasis Ukrainos prezidentas Petro Porošenka.
 
Politikas pabrėžė, kad jis yra nusivylęs ir pasipiktinęs tuo, kad „taip vadinamoji Rytų Ukrainoje vykdoma Antiteroristinė operacija nebuvo nutraukta iš karto po P. Porošenkos inauguracijos“, rašo kp.ru.


 
„Žmonės iš naujos valdžios tikėjosi taikos. Jie manė, kad politinė krizė pasibaigs. Kodėl iki šiol naujos valdžios atstovai duoda nusikalstamus įsakymus žudyti žmones taikant sunkiuosius ginklus: aviaciją, raketines sistemas bei minosvaidžius? Ukrainiečiai žūsta, o tam pritaria kai kurių demokratinių valstybių vadovai“, - piktinosi V. Janukovyčius.

Be to, dėl viso to, kas šiuo metu vysta Ukrainoje, ypač Donecko ir Luhansko srityse, V. Janukovyčius kaltina ir Ukrainos kariuomenę, vykdančią nusikalstamus naujosios valdžios įsakymus.
 
Kreipimosi pabaigoje V. Janukovyčius sušuko: „Liaukitės!”.

Tai jau ketvirtas buvusio Ukrainos vadovo V. Janukovyčiaus kreipimasis po to, kai jis išvyko iš Ukrainos. Ankstesniuose kreipimosi įrašuose jis atsiprašė ukrainiečių tautos, ragino surengti visą šalį apimsiantį referendumą bei nurodė priežastis, dėl kurių jam teko išvykti iš Ukrainos. Pastarajame išplatintame kreipimosi vaizdo įraše V. Janukovyčius pabrėžė, kad nepripažįsta įvykusių prezidentinių rinkimų legitimumo.
 
Ukrainos saugumo tarnyba yra paskelbusi šiuo metu Rusijos teritorijoje esančio V. Janukovyčiaus paiešką. Oficialioji Ukrainos valdžia kaltina nušalintą nuo prezidento pareigų V. Janukovyčių dėl žuvusių asmenų Maidane. Taip pat V. Janukovyčius įtariamas terorizmu.
 
Gegužės 25 d. Ukrainoje įvykusiuose prezidentiniuose rinkimuose P. Porošenka surinko daugiau nei 50 proc. rinkėjų balsų.