Tai patvirtino liudininkai Čečėnijoje, kurių teigimu, žuvo nuo 35 iki 45 čečėnų, praneša unian.net. „Kavkazkij uzel“ korespondentas teigia, kad respublikos jėgos struktūrose šios informacijos komentuoti nenorima.

Gegužės 27 dieną Ukrainos operatyvinės grupės, teikiančios informaciją apie antiteroristinę operaciją, vadovas Vladislavas Seleznevas pareiškė, kad Donecko srityje neteisėtų ginkluotų grupuočių gretose kaunasi nemažai atvykėlių iš Kaukazo.

Čečėnijos gyventojai pasakoja, kad žuvę išeiviai iš Čečėnijos kovojo separatistų pusėje Donbase.

„Aš turiu giminaitį, kuris dirba jėgos struktūrose. Jis papasakojo, kad vakar iš Ukrainos į respubliką buvo atvežta kelios dešimtys ten žuvusių jaunuolių, kurie kovojo pasipriešinimo pusėje. Dauguma žuvusiųjų yra iš Gudermeso, Šalinsko ir Urus Martano rajonų. Lygtais į vieną rajoną atvežė šešis kūnus, į kitą – keturis. Tačiau šios informacijos pernelyg neplatina. Nes tokį nurodymą davė vadovybė. Žuvusieji laidojami vietos kapinėse“, - sakė vienas Čečėnijos gyventojas.

Maskva Ukrainos separatistams teiks humanitarinę pagalbą

Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas pranešė, jog Maskva Rytų Ukrainos separatistams suteiks humanitarinę pagalbą.

"Humanitarinė pagalba tikrai bus suteikta, kol kas nieko negaliu pasakyti apie galimą karinę pagalbą. Apie tai reikėtų klausti kariuomenės", - ketvirtadienio naktį Rusijos žiniasklaidai pranešė D. Peskovas.

Trečiadienį Ukrainos Donecko regiono "liaudies respublikos" lyderis Denisas Pušilinas oficialiai kreipėsi į Rusijos Federaciją su prašymu priimti Donecką į savo sudėtį bei suteikti atitinkamą pagalbą regiono žmonėms.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija pasmerkė Kremliaus sprendimą dėl pagalbos, o išrinktasis šalies prezidentas Petro Porošenka, kalbėdamas apie separatistus, pažadėjo nubausti visus "kriminalinius nusikaltėlius ir Ukrainos liaudies priešus".

JAV sunerimusios dėl užsienio kovotojų Ukrainoje

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry, kalbėdamas su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, išreiškė susirūpinimą spaudoje pasirodžiusiais pranešimais, jog iš Rusijos į Ukrainą plūsta kovotojai, įskaitant čečėnus, informuoja "Reuters".

"Jis (J. Kerry - ELTA) spaudė užsienio reikalų ministrą S. Lavrovą nutraukti bet kokią pagalbą Ukrainos separatistams, pasmerkti jų veiksmus ir paraginti sudėti ginklus", - pranešė JAV valstybės departamento atstovė Jen Psaki.

Kijevui Rusiją kaltinant įsitraukimu į Donecko ir Luhansko regionų sukilimą, Donecko "liaudies respublikos" lyderis Denisas Pušilinas neseniai pripažino, kad kai kurie kovose žuvę "savanoriai" atvyko iš Rusijos, o jų kūnai paslapčia buvo pergabenti atgal per sieną.

JAV valstybės sekretorius Maskvą taip pat paragino nedelsiant pradėti politinį dialogą su išrinktuoju Ukrainos prezidentu Petro Porošenka, kuris pirmą kartą nuo šalies nepriklausomybės 1991 m. šį postą sugebėjo laimėti jau pirmame rinkimų ture.

Reaguodamas į separatistų numuštą karinį sraigtasparnį netoli Slovjansko ir 14 pražudytų juo skridusių karių, P. Porošenka pažadėjo užgniaužti sukilimą ir nubausti visus nusikaltėlius.