Akivaizdu, jog visas šias antis sieja bendras vardiklis, skelbia „The Washington Post“.

Sekmadienį kompromisų nepripažįstanti Irano naujienų agentūra „Fars“ numetė didžiausią bombą: JAV nuo 1945 metų slapta valdo „šešėlinė ateivių iš kosmoso vyriausybė“.

Taip, perskaitėte teisingai – ateivių iš kosmoso. Ateivių vyriausybės būstinė įkurta Nevadoje, o iki tol ateiviai kuravo nacistinę Vokietiją. JAV Nacionalinio saugumo agentūros vykdomos programos tėra priemonės nuslėpti ateivių veiklą žemėje ir planus okupuoti pasaulį.

Akys užkliūva net ne už vienos itin įdomios detalės. Įrodymas, jog ateiviai stovėjo ir už nacių nugarų, paaiškina faktą, kodėl Vokietija, Antrajam pasauliniam kartui artėjant į pabaigą, pasistatė tiek daug povandeninių laivų – žymiai daugiau laivų, nei kad būtų buvę įmanoma paprastiems žmonėms.

Kodėl ateivių, kuriems praktiškai nėra nieko neįmanoma, vokiečiams sukurti povandeniniai laivai taip lengvai nusileido britų laivynui, Irano žurnalistai kažkodėl nepaaiškina.

Arba kodėl ne šios planetos būtybės nepanoro padėti naciams atsilaikyti prieš sąjungininkų pajėgas? Tyla. Bent jau kol kas susidaro įspūdis, jog iš tų ateivių naciams naudos buvo nedaug.

Kad ir kaip ten būtų, pralaimėję karą, ateiviai nusitaikė į kitą auką – tapo slaptąja JAV valdžią kontroliuojančia jėga. Anot Irano žurnalistų, Barackas Obama – įrankis ateivių rankose, kurį nuo valdžios nuversti bando ateiviams priešiškai nusiteikusios politikų frakcijos.

Dabartinis ateivių uždavinys – sukurpti pasaulinę šnipinėjimo sistemą, kuri (stebuklingu būdu) leistų jiems vieną dieną pavergti visą žmoniją ir įtvirtinti savo valdžią.

Bene smagiausio šio straipsnio dalis – šaltiniai. „Fars“ naujienų agentūra remiasi pačiais įvairiausiais. Vienas iš tokių – turbūt visiems neblogai pažįstamas – Edwardas Snowdenas, kuris kantriai laukė akimirkos, kada galės atskleisti tikrąjį JAV Nacionalinio saugumo agentūros programų tikslą.

„Fars“ tvirtina, jog tokią informaciją E. Snowdenas suteikė Rusijos federalinei saugumo tarnybai. Esą šiuos faktus patvirtino ir buvęs Kanados gynybos reikalų ministras Paulas Hellyeris (taip, 90 metų sulaukęs politikas ne kartą tvirtino, jog ateiviai ne kartą lankėsi žemėje, tačiau nepanašu, jog iš tikrųjų pakomentavo Irano žurnalistų pramanus).

„Fars“ dėsto toliau. Rusijos federalinė saugumo tarnyba visą šią informaciją sudėjo į slaptą ataskaitą, kurią nepaaiškinamu būdu gavo sąmokslo teorijų guru iš svetainės Whatdoesitmean.com.

Autoritarinių šalių naujienų agentūros tikrai moka kurpti sąmokslo teorijas. Ne išimtis ir Irano „Fars“. Tačiau šiuo atveju neapsieita be galingesnių povandeninių srovių. Pasaulyje gana paplitęs įsitikinimas, jog JAV – bloga lemianti jėga, siekianti užvaldyti visą pasaulį.

Tad atrodo visai tikėtina, jog už jos kažkas stovi, gal net ateiviai. Toks Amerikos įvaizdis neturi nieko bendro su derybomis ar susitarimais, pateisina tik visišką pasipriešinimą ir griežtą ne kompromisams.

Akivaizdu, jog dabartinis Irano prezidentas mano ne taip. Puikus to įrodymas – valdžios susiskaldymas pačiame Irane. Šis straipsnis dar kartą pademonstravo, kaip absurdiškai JAV nekenčia bent dalis Irano žmonių.