Sankcijų paskelbimas vykstant deryboms dėl ilgalaikio branduolinio konflikto sureguliavimo niekais pavertė "pasitikėjimą skatinančias priemones" ir dar labiau pagilino nepasitikėjimą tarp šalių, pareiškė H. Rouhani Teherane. Tai esą nesuderinama su derybų atmosfera.

JAV finansų departamentas penktadienį paskelbė apie naujas sankcijas Iranui, kurios bus taikomos 25 asmenims ir korporacijoms.

"Kai kurios sankcijos, pavyzdžiui, tos, kurios susijusios su medikamentais ir maisto produktais, yra nusikaltimas žmogiškumui. Mes kovosime ir apeisime šias sankcijas ir tuo didžiuosimės", - kalbėjo Irano vadovas. Teheranas, taip pat žmogaus teisių aktyvistai, kritikuoja, kad dėl sankcijų trinka gyventojų aprūpinimas vaistais.

Baudžiamosios priemonės pritaikytos 25 asmenims ir korporacijoms, susijusioms su Teherano atominės ir raketinių programų kūrimu, mėginusioms apeiti tarptautines sankcijas ir remiančioms terorizmą regione, penktadienį paskelbė JAV finansų departamentas. Tarp jų yra laivybos įmonių, naftos bendrovių, bankų ir vienas oro kompanija Irane, taip pat Italijoje ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

H. Rouhani patikino, kad derybos dėl šalies branduolinės programos, nepaisant sankcijų, nebus nutrauktos.

Penkios veto teisę turinčios JT šalys ir Vokietija su Iranu derasi dėl ilgalaikės sutarties, kuri leistų šaliai branduolinę energiją naudoti taikiems tikslams. Tačiau kurti atominio ginklo ji negalėtų.