Šis aparatas gali numatyti ateitį ir pateikti ją spausdintine forma, surinkęs duomenis iš vartotojo prisilietimo, sakė jis valstybinei naujienų agentūrai „Fars“.

27 metų A. Razeghi teigė, kad ši mašina veikia pagal sudėtingų algoritmų rinkinį, kuris padeda „numatyti bet kurio individo ateitį nuo penkerių iki aštuonerių metų į priekį 98 proc. tikslumu“.

Minėto Strateginių išradimų centro vadovu dirbantis A.Razeghi yra tapęs daugybės išradimų autoriumi – jo vardu įregistruoti 179 išradimai. „Ties šiuo projektu dirbau pastaruosius dešimt metų“, - sakė jis.

„Mano išradimas lengvai telpa į asmeninio kompiuterio dėžę ir gali numatyti savo vartotojų gyvenimo detales per ateinančius 5 – 8 metus. Jis nenukelia į ateitį, jis priartina ateitį prie jūsų“, - teigė mokslininkas.

A.Razeghi sakė, kad pasitelkusi šią mašiną, Irano vyriausybė gali numatyti karinės konfrontacijos su kuria nors užsienio šalimi galimybę ar užsienio valiutų bei naftos kainų svyravimus.

„Vyriausybė, kuri gali sužinoti ateitį penkerius metus į priekį, paprastai turėtų laiko pasirengti iššūkiams, kurie gali ją destabilizuoti, - teigė jis. – Tikimės pradėti prekybą šiuo išradimu tiek tarp valstybių, tiek tarp privačių asmenų, kai tik pasieksime masinės gamybos lygį“.

A.Razeghi prisipažino, kad draugai ir giminaičiai kritikuoja naujausią jo projektą už bandymus „žaisti Dievą“ su paprastų žmonių gyvenimais ir istorija.

„Šis projektas visai neprieštarauja mūsų religinėms vertybėms. Amerikiečiai mėgina sukurti tokį prietaisą, leisdami milijonus dolerių, tuo tarpu aš jį jau sukūriau už nedidelę sumą pinigų, - didžiavosi iranietis. – Priežastis, kodėl neišleidžiame savo prototipo šioje stadijoje, yra ta, kad kinai gali pasivogti šią idėją ir per naktį pagaminti milijonus kopijų“.