Mergina prieš septynerius metus atsisakė priimti M.Movahedi siūlymą tapti jo žmona. Po nesėkmingų piršlybų supykęs vyras šliūkštelėjo A.Bahrami į veidą rūgšties. Mergina apako, jos veidas liko smarkiai subjaurotas.

2008 metais teismas nuteisė M.Movahedi "atpildui" - sužaloti taip, kaip jis sužalojo Ameneh. Pirmadienį teismo nuosprendis turėjo būti įvykdytas - nuteistajam turėjo būti įpilta į akis rūgšties. Tačiau šeštadienį, kaip pranešė televizija, nukentėjusioji atsisakė bausmės.

Pagal Irano įstatymus teismo sprendimas nėra galutinis. Auka ar jos giminaičiai paskutinę akimirką gali pasigailėti nusikaltėlio. Pasitaiko, kad nuteistasis išvengia bausmės jau stovėdamas ant ešefoto. Nukentėjusioji šalis visada turi teisę pasiimti vadinamąjį mokestį už kraują - tada sumokėjęs atlygį atsakovas išvengia griežtos bausmės.

Anksčiau Irano spauda pranešė, kad A.Bahrami, šiuo metu gyvenanti Ispanijoje, kur merginai jau padaryta 19 plastinių operacijų, įvertino jai padarytą žalą 2 mln. eurų. Šių lėšų reikia ir tam, kad ji galėtų tęsti gydymą.

Televizijos pranešime nepatikslinama, ar M.Movahedi sumokėjo "mokestį už kraują", kad būtų atleistas nuo bausmės.