„Iranas sveikina bet kokį ugnies nutraukimo įvedimą Sirijoje ir visų šios šalies žmonių prieigos prie humanitarinės pagalbos palengvinimą“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Bahramas Ghasemi.

„Atsižvelgiant į kelių mėnesių senumo patirtį, ugnies nutraukimas turi būti tvarus ... ir neturi būti išnaudojamas kaip proga teroristų grupėms atkurti savo galią ir perkelti kovotojus ir ginklus“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje paliaubas, kurios žlugo anksčiau šiais metais.

„Ugnies nutraukimo tęsimasis ir tvarumas priklauso nuo visapusiško stebėsenos mechanizmo sukūrimo, ypač – sienų kontrolės, siekiant sustabdyti naujų teroristų, taip pat – ginklų ir finansinių resursų teroristams siuntimą“, – sakė B.Ghasemi.

Pasak jo, Iranas, kuris yra svarbus Sirijos prezidento Basharo al Assado šalininkas, visuomet ragino ieškoti politinio šios krizės sprendimo.

B.Ghasemi taip pat ragino užtikrinti, kad humanitarinė pagalba pasiektų visas Sirijos dalis „be diskriminacijos, ... ypač – tuos teroristų grupių kontroliuojamus ar apsiaustus rajonus, kuriems buvo skirta mažiau dėmesio“.

Naujas ugnies nutraukimas, kuris yra dalis svarbaus Rusijos ir JAV tarpininkauto susitarimo, turi prasidėti pirmadienį.

Vis dėlto B.al Assado vyriausybei šeštadienį patvirtinus paliaubų susitarimą, praėjus vos kelioms valandoms per virtinę smūgių iš oro sukilėlių kontroliuojamiems rajonams Sirijoje žuvo dešimtys žmonių.