„Irako pajėgos įžengė į Faludžą remiamos tarptautinės koalicijos aviacijos, irakiečių oro pajėgų ir armijos aviacijos bei artilerijos ir tankų“, – sakė generolas leitenantas Abdelwahabas al Saadi, vadovaujantis šiai operacijai.

„Kovos su terorizmu tarnybos (CTS) pajėgos, Anbaro policija ir Irako armija apie 4 val. (ir Lietuvos laiku) įžengė į Faludžą trimis kryptimis“, – sakė jis.

„Esama „Daesh“ pasipriešinimo“, – pridūrė generolas leitenantas, pavartodamas IS arabišką akronimą.

„Anksti ryte pradėjome operacijas, kad įsiveržtume į Faludžą“, – naujienų agentūrai AFP savo ruožtu sakė CTS atstovas Sabahas al Normanas.

Elitinės Kovos su terorizmu tarnybos įsitraukimas žymi naujos kovos veiksmų miesto sąlygomis fazės pradžią Faludžoje, kur JAV pajėgos 2004 metais dalyvavo vienuose sunkiausių mūšių nuo Vietnamo karo laikų.

Prieš savaitę prasidėjusios operacijos ankstesnis etapas buvo skirtas užimti gyvenvietes ir kaimo vietoves aplink Faludžą, esančią vos 50 km į vakarus nuo Bagdado.

Tik keliems šimtams šeimų pavyko pasitraukti iš Faludžos rajono prieš miesto puolimą. Manoma, kad ten tebėra įstrigę apie 50 tūkst. civilių, o tai kursto būgštavimus, kad džihadistai gali mėginti pasinaudoti jais kaip „gyvaisiais skydais“.

Faludža yra vienas iš dviejų didžiųjų Irako miestų, tebekontroliuojamų IS. Džihadistai taip pat yra užėmę antrąjį pagal dydį šalies miestą Mosulą.