Kariuomenės vadovybė šeštadienį pranešė, kad skirtingi daliniai pradėjo „dar neišlaisvintų teritorijų puolimą“ Vakarų Mosule, informuoja agentūra AFP.

Anot duomenų, kariai juda al Šifos kvartalo bei čia esančios ligoninės link. Policija tuo tarpu atakuoja al Sindžilio rajoną, o antiteroristinis būrys – al Saha al Ulą. Šie trys kvartalai yra į šiaurę nuo senamiesčio. Apie IS teritorijos puolimą senamiestyje pareiškime neminima.

Vakariniai Mosulo rajonai, ypač – senamiestis su savo siauromis gatvelėmis, yra tankiai apgyvendinti. Tai apsunkina jų atsikovojimą. Manoma, kad čia dar yra apie 250 000 civilių.

Mosulą skiria Tigro upė. Vakarinė antrojo pagal dydį Irako miesto dalis yra paskutinysis džihadistų bastionas regione. Sunitų ekstremistai Mosulą savo kontrolėn perėmė 2014 metų vasarą. 2016-ųjų spalį Irako kariuomenė pradėjo puolimą, sausio gale rytinė Mosulo dalis buvo atkovota. Vasario viduryje pajėgos tada pradėjo pulti Vakarų Mosulą. Irakiečių duomenimis, jau atsikovota beveik 90 proc. miesto.