„Islamo valstybė“ jau išstumta iš visų kadaise užimtų miestų, tačiau Irako premjeras Haideras al Abadis pareiškė neskelbsiąs pergalės, kol džihadistai neišvaryti iš vakaruose pasienyje su Sirija esančios dykumos.

Kareiviai ir sukarintų organizacijų kovotojai ketvirtadienį įžengė į dykumą iš rytų ir šiaurės, pradėdamos puolimą, kuriuo siekiama galutinai sugniuždyti džihadistus.

Šeštadienį kareiviai ir genčių kovotojai stūmėsi į šiaurę nuo Kaimo ir Ravos, dviejų Eufrato slėnio miestų, kuriuos šį mėnesį pavyko atkovoti iš „Islamo valstybės“, AFP teigė vienas iš dviejų operacijos vadų.

„Tereikia susijungti su pajėgomis, judančiomis iš šiaurėje esančios Ninevijos“ provincijos“, – teigė vadas, prašęs neatskleisti jo tapatybės.

„Operacijos tikslas – išvalyti dykumą iki pat Sirijos sienos ir sumedžioti teroristus, pasprukusius į dykumą iš išvaduotųjų miestų“, – pasakojo jis.

„Hashed al Shaabi“ (sukarintos Liaudies mobilizacijos pajėgos), atlikusios svarbų vaidmenį operacijoje, teigė, kad „Islamo valstybės“ kovotojai jau išvaryti iš 100 miestelių ir kaimų.

Savo klestėjimo laikais 2014 m. grupuotė „Islamo valstybė“ valdė septynis milijonus žmonių Italijos dydžio teritorijoje, apėmusioje didelę dalį Sirijos ir trečdalį Irako.

Dabar grupuotė išstumiama iš paskutinių slėptuvių Irako dykumoje, o tuo pat metu paskutiniai IS kontroliuojami katilai Sirijoje yra atakuojami per operacijas, vykdomas Rusijos remiamų vyriausybės pajėgų ir JAV palaikomų kurdų vadovaujamų kovotojų.