Brauno universiteto Vatsono tarptautinių studijų institutas teigia, kad per karą žuvo mažiausiai 134 tūkst. irakiečių civilių. Be to, karas galėjo netiesiogiai prisidėti prie keturis kartus didesnio civilių skaičiaus žūties. Suskaičiavus žuvusius saugumo pajėgų narius, sukilėlius, žurnalistus ir humanitarinės pagalbos darbuotojus, nustatyta, kad karo aukų skaičius yra apie 176-189 tūkst. Institutas ataskaitą, kurią parengė apie 30 akademikų ir ekspertų, paskelbė artėjant 10-osioms JAV vadovaujamos invazijos į Iraką metines. Invazija prasidėjo 2003 metų kovo 19 dieną.

Institutas atnaujino ir savo 2011 metais paskelbtos ataskaitos duomenis. 2011 metų ataskaita buvo pateikta artėjant dešimtosioms rugsėjo 11-osios išpuolio metinėms. Joje buvo pateikta po išpuolio pradėtų karų Afganistane, Pakistane ir Irake kaina doleriais ir žmonių gyvybėmis. 2011-ųjų ataskaitoje buvo teigiama, kad visi trys karai atsiėjo mažiausiai 3,7 trilijono dolerių. Dabar ši suma patikslinta ir siekia beveik 4 trilijonus dolerių. Buvo skaičiuojama, kad per tris karus žuvo 224-258 tūkst. žmonių. Dabar aukų skaičius padidintas iki 272-329 tūkst. žmonių. Netiesiogiai sukeltos mirtys ir palūkanos, kurias JAV turės išmokėti per ateinančius 40 metų, nebuvo įskaičiuotos. Teigiama, kad vien Irako karo išlaidų palūkanos per tą laikotarpį gali išaugti iki maždaug 4 trilijonų JAV dolerių.

Nustatyta, kad karas labai pakenkė JAV veteranams ir jų šeimoms. 2011 metų ataskaitoje pranešama, kad po karo praėjus dešimtmečiui veteranų prašymai dėl neįgalumo ir gydymo išmokų siekė 33 milijardus dolerių. Po dvejų metų ši suma išaugo iki 134,7 milijardo dolerių.