Mohammedas Shia al-Sudanis interviu „Reuters“ tvirtino, kad sunitų kovotojai kai kurias aukas palaidojo gyvas, įskaitant moteris ir vaikus. Pasak jo, apie 300 moterų buvo pagrobtos vergovei.

„Turime stulbinamų įrodymų, gautų iš jazidų, pabėgusių iš Sinjaro ir išvengusių mirties, taip pat nusikaltimo vietos nuotraukų, kurios nenuginčijamai įrodo, kad užėmusios Sinjarą „Islamo valstybės“ gaujos įvykdė mirties bausmę mažiausiai 500 jazidų“, - teigė M. Sh. al-Sudanis.

Nuo senų laikų Sinjaras yra jazidų namai, vienas iš miestų, šiuo metu užimtų sunitų kovotojų, kurie vadina jazidų bendruomenę „šėtono garbintojais".

„Kai kurios aukos, tarp jų - moterys ir vaikai, buvo užkasti gyvi masiniuose kapuose Sinjaro mieste ir už jo ribų“, - teigė Irako žmogaus teisių ministras.

Karinė grupuotė, atvykusi į Šiaurės Iraką birželį, per paskutinę kampaniją sutriuškino kurdus ir užėmė kelis miestus, penktąją dalį visų Irako naftos telkinių bei didžiausią Irako užtvanką, taip įgydami galimybę užtvindyti miestus ir atkirsti vandens ir energijos tiekimą.