I.Radičova, moteris ilgais šviesiais plaukais ir plačia šypsena, per rinkimų kampaniją, kurioje dominavo politikai vyrai, stengėsi įdiegti politikoje nekonfrontacinį stilių.

"Sugebėjimas klausytis yra didžiausias mano turtas", - kartą pasakė ji.
Jos liberalios pakraipos Demokratinė krikščionių sąjunga - Demokratinė partija (Slovenska demokraticka a krestjanska unia - Demokraticka strana, SDKU-DS) pažadėjo sutvarkyti nuo pasaulinės krizės smarkiai nukentėjusius šalies finansus, bet nekelti mokesčių ir nemažinti socialinių išmokų.

"Vėl paversime Slovakiją Europos tigru", - pridūrė ji, pavartodama pravardę, duotą šiai šaliai dėl jos puikaus ekonominio pasirodymo 2007 ir 2008 metais.

I.Radičova, kuri 2009 metais nesėkmingai siekė prezidento posto, kaip SDKU-DS lyderė rinkimuose iškilo vasario mėnesį dėl politinio finansavimo skandalo atsistatydinus jos pirmininkui ir buvusiam premjerui Mikulašui Dzurindai.

I.Radičova savo politinę karjerą pradėjo kaip darbo, socialinių ir šeimos reikalų ministrė, 2005-2006 metais, buvusioje liberalų vyriausybėje, kuri įgyvendino kelias skausmingas ir nepopuliarias socialines reformas.

2006 metais ji kaip SDKU-DS kandidatė buvo išrinkta į parlamentą, bet atsistatydino, nes per vieną parlamento posėdį paspaudė nedalyvavusio kolegos balsavimo mygtuką.

Pernai ji tapo pirmąja moterimi, patekusia į Slovakijos prezidento rinkimų finalą, ir gavo beveik milijoną balsų šalyje, kurioje yra 4 mln. rinkėjų. Vis dėlto galiausiai ji pralaimėjo I.Gašparovičiui.

I.Radičova, kuri savo pavyzdžiu nurodo Vokietijos kanclerę Angelą Merkel, laisvalaikį skiria savo 5 tūkst. knygų kolekcijai, savo auksaspalviui retriveriui ir penkioms katėms.

Jos lėta, tiksli kalbėsena atspindi akademinę praeitį, o empatija ir sugebėjimas įtikinti išlavėjo jai dirbant socialine darbuotoja, su romais ir neįgaliaisiais.

I.Radičova gimė 1956 metų gruodžio 7 dieną sostinėje Bratislavoje, jos žodžiais, "materialiai su sunkumais susiduriančioje, bet emociškai turtingoje" šeimoje.

Sociologės išsilavinimą ji įgijo Bratislavos Komenijaus universitete, o magistrantūrą baigė Oksfordo universitete. Vėliau ji dėstė universitetuose Slovakijoje, Jungtinėse Valstijose, Didžiojoje Britanijoje, Švedijoje, Suomijoje ir Austrijoje.

I.Radičova iš santuokos su populiariu politikos satyriku ir humoristu, kuris 2005 metais mirė, turi vieną dukterį.