„Laba diena, aš rusas okupantas. Taip, aš okupantas, ir pavargau dėl to atsiprašinėti“, – skelbiama propagandiniame filmuke,kuriuo socialiniuose tinkluose pasidalino netgi Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas.

Pasipiktinimą iššaukęs filmukas sulaukė kiek kitokios versijos, kurioje pateikiama negražioji Rusijos įvykdytų intervencijų pusė.

„Aš rusas okupantas ir aš pavargau tai slėpti“, - sakoma įžangoje. Paskui vardijama, kad rusai buvo koją įkėlę į Afganistaną, kuris iki šiol yra neramumų krečiama valstybė. Tuo tarpu Suomija, kur rusams savo tvarkos įvesti nepavyko, dabar džiaugiasi išvystytomis technologijomis ir pramone. Lenkijoje, kurią sovietai irgi buvo pajungę į savo jungą, vidutinis gyventojas po išsilaisvinimo dabar gyvena keturis kartus geriau nei vidutinis rusas. Taip pat minimos kovos su Japonija dėl Kurilų salų, Ukrainoje įvykdytas Holodomoras ir t.t.

Filmuke minimi ir sovietų surengti kraujo praliejimai šalyse, kovojusiose dėl savo nepriklausomybės. Taigi minimi ir Sausio 13-osios įvykiai Lietuvoje 1991 m.

„Viskas, ką aš sugebu sukurti – tai skausmas ir neapykanta. Ir šiandien aš einu pas jus, nes aš – okupantas“, – taip baigiamas beveik 2 minučių trukmės vaizdo įrašas, kuriame perteikiami dokumentiniai kadrai.