Maždaug 9 tūkst. delegatų iš KP valstijų skyrių sekmadienį rinks vadovą iš dviejų kandidatų - S. Gandhi, kuri yra garsiosios Nehru (Neru) ir Gandhi (Gandi) dinastijos paveldėtoja, ir buvusio partijos viceprezidento Jitendros Prasados (Džitendros Prasados), kuris teigia, jog KP giliai įklimpo į bėdą.

"Žinoma, ji per rinkimus nugalės, nėra jokios konkurencijos", pareiškė seniausios šalyje politinės grupės atstovas spaudai Prithvirajas Chauhanas (Pritviradžas Čauhanas). Jis ir keli kiti partijos vyresnieji pastarosiomis dienomis keliavo po šalį, lankydami partijos skyrius, ir įsitikino, kad 53 metų S. Gandhi laimės didele dauguma.

Slaptas delegatų balsavimas vyks visos šalies KP skyriuose. Po to balsadėžės bus atvežtos į Delį, kur vyks balsų skaičiavimas. Rinkimų rezultatai bus paskelbti lapkričio 15 dieną.

Pasak apžvalgininkų, S. Gandhi pergalė prezidento rinkimuose yra neabejotina. Tačiau tai, kad jai atsirado varžovas, yra neįprasta ir ilgainiui gali sukelti jos šalininkų nerimą. Jeigu J. Prasada gaus solidų balsų skaičių, tai gali pakenkti S. Gandhi autoritetui.

115 metų senumo KP ištisus dešimtmečius buvo valdančioji Indijos partija. Tačiau dabar ji jau ketvirti metai yra opozicijoje.

Velionio Indijos premjero našlė S. Gandhi tapo KP vadove 1998 metais. Buvo tikimasi, kad ji sugebės grąžinti šiai partijai šlovę, tačiau to nepavyko padaryti.