Indijos dvasinis guru Asharamas, pasekėjų dar vadinamas Bapu arba tiesiog tėvu, pareiškė, jog kaltę dėl tragedijos Naujoje Delio autobuse gruodžio 16 dieną derėtų versti ne tik prievartautojams.

„Šios tragedijos galėjo ir nebūti, jeigu ji būtų kartojusi Dievo vardą ir puolusi prieš užpuolikus ant kelių. Klaidą padarė ne tik viena pusė“, - vaizdo įraše, kuris iš karto paplito internete, teigia dvasinis vadovas.

71 metų Asharamo pasisakymas, tikrai ne pirmoji Indijos visuomenės veikėjo nuomonė, kurioje kaltę dėl išprievartavimo raginama prisiimti auka, sulaukė griežto pasmerkimo.

Indijos nacionalistų partijos BJP atstovas Ravi Shankaras Prasadas teigia, jog dvasinio lyderio pareiškimas „yra keliantis nerimą bei skaudinantis“.

„Kalbėti tokius dalykus apie nusikaltimą, šokiravusį visą šalį, netinkama ir nepriimtina“, - teigia politikas.

Vienas Indijos dienraštis skelbia: „Labai gaila, kai su religija siejamas asmuo puolė taip žemai“.

„Asharamas už tokius žodžius nusipelno būti pasmerktas“, - priduriama dienraščio redakcinėje skiltyje.

Straipsnyje taip pat negailima kritikos valdančiosios Kongreso partijos bei BJP politikams dėl jų seksistinių komentarų apie išprievartavimą autobuse ir patarimų moterims nekelti kojos iš namų bei nenusižengti tradicijoms.

„Jų propaguojamos idealios visuomenės sąvokos remiasi stereotipais, užauginusiais kultūrą, kur smurtas prieš moteris yra toleruojamas. Tragedija Naujame Delyje – naujausias ir tragiškiausias to įrodymas“, - rašome dienraštyje.

Indijos prezidento sūnus Abhijitas Mukherjee, dirbantis šalies parlamente, gruodį pats pateko į nepavydėtiną situaciją, protestuose dėl išprievartavimo autobuse dalyvavusius moteris palyginęs su iš atskirų dalių surinktomis senomis mašinomis.

Penkiems vyrams pateikti kaltinimai gruodžio 16 dieną išprievartavus ir nužudžius 23 metų medicinos studentę. Šeštasis kaltinamasis, kuriam 17 metų, bus teisiamas nepilnamečių nusikaltėlių bylas sprendžiančiame teisme.