Nuotraukose iš įvykio vietos šiaurinėje Utar Pradešo valstijoje matyti žmonės, užsilipę ant sulamdytų nuvirtusių vagonų ir mėginantys ištraukti įstrigusius keleivius.

Geležinkelių atstovas Neerajas Sharma sakė, kad „Kalinga Utkal Express“ maršruto traukinio, kursuojančio tarp Haridvaro ir Purio miestų, avarija įvyko apie 17 val. 45 min. vietos (15 val. 15 min. Lietuvos) laiku netoli Khataulio miestelio. Nuo bėgių nulėkė nulėkė 14 vagonų, nurodė dienraštis „Hindustan Times“.

Pasak N.Sharmos, avarijos priežastis kol kas neaiški.

„Žuvo 10 žmonių, dešimtys sužeisti. Dauguma sužeistųjų išgabenti į ligoninę“, – telefonu sakė regiono vyriausiasis medicinos pareigūnas P. S. Mishra.

Kai kuriuose žiniasklaidos pranešimuose nurodoma, kad žuvusiųjų padaugėjo iki 20, o sužeistųjų yra apie 150, bet pareigūnai šių duomenų dar nepatvirtino.

Policija nurodė, kad nukentėjusieji vežami į ligoninę, bet kol kas negalėjo įvardyti tikslaus jų skaičiaus.

„Aukų tikrai esama, bet dabar esame susitelkę į (sužeistųjų) evakuaciją“, – naujienų agentūrai AFP iš nelaimės vietos telefonu sakė aukšto rango policijos pareigūnas Jitenderas Kumaras.

„Visus vežame į ligoninę. Stengiamės išvaduoti įstrigusius vagonuose“, – sakė jis.

Šioje didžiulėje šalyje traukiniai tebėra pagrindinė tolimojo susisiekimo priemonė, bet geležinkeliai prastai finansuojami ir prižiūrimi, tad neretai įvyksta pražūtingų avarijų.

Pernai per panašią nelaimę Utar Pradeše, daugiausiai gyventojų turinčioje Indijos valstijoje, žuvo 146 žmonės.

Premjero Narendra Modi vyriausybė yra pažadėjusi per penkerius metus investuoti 137 mlrd. JAV dolerių į geležinkelių modernizaciją, kad šis susisiekimo tinklas taptų saugesnis, greitesnis ir veiksmingesnis.