Mergaitės šeima sako, jog visą laiką ligoninėje buvo šalia aštuonerių metų mergaitės, tad medikai negalėjo išpjauti jos organų transplantacijai.

Tačiau po mirties jai buvo atliktas viduramžius primenantis skrodimas, kurio metu pašalinti visi svarbiausi vidaus organai: skelbiama, kad taip medikai bandė nuslėpti, kaip iš tikrųjų mirė vaikas.

Šeima teigia, jog faktą, kad iš mergaitės palaikų buvo pašalinti praktiškai visi organai (išskyrus akis), jie pamatė tik tada, kai kūnas buvo pargabentas į Jungtinę Karalystę.

Indijos policijos pareigūnai ir medikai mergaitės mirtimi domėjosi pernelyg vangiai, teigia dukters netekę tėvai.

Britų pareigūnai, besirūpinantys piliečių interesais užsienyje, tegalėjo patvirtinti, jog G. K. Loyal mirė balandžio 2-ąją dieną.

Birmingamo kancleris Narideris Kooneris ir parlamentarė Shabana Mahmood taip pat prisijungė prie pastangų reikalauti iš abiejų valstybių valdžios atstovų atsakymų į rūpimus klausimus.

Mergaitės motina Amrit Kaur Loyal sako: „Mano vaikas buvo nekaltas, jos netektis mane palaužė. Gurkiren jautėsi gerai, kalbėjomės, planavome ieškoti dovanų pusbroliais. Kai kalbėjomės, atėjo medikas, nešinas pilnu švirkštu, ir paėmė į ranką lašinės vamzdelį. Paklausiau, nuo ko šitie vaistai, bet jis į mane tiesiog tuščiai pažiūrėjo ir suleido tą skystį.

Po kelių sekundžių Gurkiren galva pasviro, akys užsivertė, ji išbalo kaip popierius. Žinojau, kad ją per kelias akimirkas numarino. Žinau, kad mano nekaltą vaiką nužudė“.

Šeimos draugas Counas Kooneris sako, jog „gana tikėtina“, kad mergaitė buvo nužudyta, siekiant išpjauti jos organus ir parduoti.

„Pinigų turintys žmonės moka, kiek reikia, kad tik padėtų savo artimiesiems. Renkame medžiagą apie kitus tokius atvejus“, - teigia netektį išgyvenančios šeimos bičiulis.

Tai buvo pirmoji aštuonmetės kelionė į užsienį – Indijoje ji lankė savo močiutę, kuri vėliau mirė. Mergaitė ligoninėje Pandžabo provincijoje atsidūrė pasijutusi blogai, tačiau kraujo tyrimai jokios infekcijos neparodė, tad jai pastatyta lašinė.

Po paslaptingos injekcijos merdintį vaiką medikai dar pervežė į greta buvusią ligoninę, tačiau mergaitės tai neišgelbėjo.