Taip atsitiko šiaurinėje Utar Pradešo valstijoje, kur minia neseniai nužudė 50-metį musulmoną, esą valgiusį jautieną.

Dauguma hinduistų, kurie oficialiai sekuliarioje Indijoje sudaro gyventojų daugumą, karves laiko šventais gyvuliais ir jų žudymą arba bet kokį smurtą prieš jas laiko šventvagyste. Tačiau musulmonai ir kitos religinės mažumos valgo jautieną.

Penktadienį „pasklidus gandui apie paskerstą karvę, kai kurie žmonės sumušė tuos vyrus ir pradėjo padeginėti“, – Mainpuro rajono aukšto rango administracijos pareigūnas Chandrapalas Singhas sakė naujienų agentūrai AFP.

Pasak jo, skrodimas parodė, kad ta karvė buvo nugaišusi prieš kurį laiką nuo kažkokios ligos, ir tie vyrai tik mėgino nudirti jai kailį, kai juos užpuolė įtūžusi minia.

Šis smurtas tik papildė virtinę incidentų, žyminčių šalyje didėjantį nepakantumą musulmonų ir kitų religinių mažumų atžvilgiu nuo praėjusių metų, kai į valdžia atėjo hinduistų nacionalistas Narendra Modi.

Ketvirtadienį N.Modi pasisakė už religinę vienybę, tvirtindamas, kad šalis klestės tik tada, „kai hinduistai ir musulmonai susivienys ir kovos“ su skurdu, o ne vieni prieš kitus.

Dienraštis „The Times of India“ šeštadienį rašo, kad apie 500 žmonių, ginkluotų bambukinėmis lazdomis ir metaliniais strypais, padeginėjo musulmonams priklausančias krautuves, kol policija išvaikė riaušininkus, leisdama ašarines dujas.

Du minios sumušti vyrai yra sunkiai sužaloti ir gydomi ligoninėje, pridūrė laikraštis.

Religinės mažumos neseniai reiškė nuogąstavimus dėl jų teisių silpnėjimo didžiausioje pasaulyje demokratinėje valstybėje ir ragino N.Modi sutramdyti griežtuosius hinduistus.