Moteris su savo vyru keliavo dviračiais, kai Madhja Pradešo valstijoje penktadienį vėlai vakare užpuolė septyni ar aštuoni vyrai, kurie išžagino moterį ir apiplėšė šią turistų porą, sakė policija.

Užpuolikai „surišo vyrą ir išžagino moterį jam matant“, vietos policijos pareigūnas S. M. Afzalas sakė naujienų agentūrai AFP, pridūręs, kad nusikaltėliai taip pat atėmė 10 tūkst. rupijų (489 litus) ir moters mobilųjį telefoną.

Šis išpuolis buvo įvykdytas praėjus vos keliems mėnesiams nuo kito tragiško įvykio, kai 23 metų medicinos studentė patyrė grupinį išžaginimą viename Delio autobuse. Tada merginos mirtį išprovokavo masinius protestus Indijoje dėl moterų padėties.

Šveicarų turistų pora važiavo į Agrą šiaurės Indijoje, kurioje yra didingasis Tadž Mahalo mauzoliejus, kai jie užsuko pernakvoti į vieną kaimą.

Kaip praneša Indijos žiniasklaidą, porą užpuolė lazdomis ginkluoti vyrai.

Po šio išpuolio išprievartauta apie 40 metų moteris buvo paguldyta į ligoninę Gvalioro mieste, esančiame už 342 kilometrų nuo valstijos sostinės Bhopalo, sakė vietos policijos pareigūnas M.S.Dhodee.

Pasak policijos, šeštadienį auka buvo sąmoninga ir kalbėjosi su pareigūnais. Daugiau detalių apie jos būklę nežinoma.

Moteris sakė policija, kad ji ir jos partneris yra Šveicarijos piliečiai, tačiau pareigūnai nurodė dar nematę jų pasų, kurie patvirtintų jų tapatybę.

„Aukos, atvykusios iš Šveicarijos, pasistatė palapinę, ketindamos pernakvoti“, kai buvo užpulti, sakė S.M. Afzalas.

Tuo tarpu M.S. Dhodee sakė AFP, kad policija tebetiria šį incidentą, tačiau jau „septyniems neįvardijamiems asmenims įregistruota byla dėl išžaginimo“.

AFP kol kas nepavyko susisiekti su Šveicarijos ambasados Delyje atstovu, galinčiu pakomentuoti šį incidentą.

2003-aisiais viena 36 metų Šveicarijos diplomatė buvo pagrobta automobilių aikštelėje prie populiarių koncertų rūmų, išvežta dviejų vyrų ir išprievartauta, o vėliau paleista netoliese. Dėl to užpuolimo niekas nebuvo nuteistas.

1,2 mlrd. gyventojų turinčioje Indijoje išlieka didelis susirūpinimas dėl moterų ir merginų saugumo bei padėties.

Išžaginimo atvejai tėra tik dalis plačiai išplitusio smurto prieš moteris Indijoje, kuris kasmet nusineša tūkstančius gyvybių, nurodo žmogaus teisių organizacijų darbuotojai.

Kongreso partijos vadovaujama vyriausybė pastaruoju metu buvo smarkiai spaudžiama sugriežtinti Indijos moterų teisinę apsaugą. Ši problema tapo ypač opi po gruodį šešių vyrų įvykdyto žiauraus išpuolio, kurio auka tapusi studentė vėliau mirė nuo vidinių sužalojimų.

Praėjusį pirmadienį Ramas Singhas, vienas iš šešių kaltinamųjų byloje dėl gruodį įvykdyto užpuolimo, buvo rastas negyvas savo kameroje griežto apsaugos režimo kalėjime Delyje. Policija įtaria, kad vyras pasikorė, tačiau jo šeima teigia, kad jis buvo nužudytas.

Pagal šią savaitę Indijos ministrų kabineto patvirtintą naują įstatymą, žagintojams gresia ne mažiau nei 20 metų įkalinimo arba mirties bausmė, jeigu auka miršta arba tampa visiškai neveiksnia nuo patirtų sužalojimų.