Talino oro uostas ir VST pirmadienį po 2 val. vietos laiku sulaukė islamistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) nariu prisistačiusio vyro skambučių, kuriais buvo deklaruotas jo ketinimas per savaitę susprogdinti bombą kuriame nors iš Talino į Vokietiją skrisiančiame lėktuve. Vyras skambino iš estiško numerio telefono, iš Estijos teritorijos, kalbėjo angliškai.

Oro uoste esančių žmonių teigimu, oro uoste budi daugiau nei įprasta policijos pareigūnų ir ne mažiau nei vienas tarnybinis šuo. Estijos saugumo policija (KaPo) patikslino, kad tiria šį grasinimą. „Šiandien naktį, po antros valandos į Talino oro uostą ir KaPO paskambino vyriškis, pasiskelbęs ISIS nariu, ir pranešė apie savo ketinimą šią savaitę susprogdinti lėktuvą, skrendantį iš Talino į Vokietiją“, – pranešė KaPo atstovas, skelbia Rus.delfi.ee.

Iškart po tų skambučių policija atliko papildomą saugumo patikrinimą Talino oro uoste ir iš jo išskrendančiuose lėktuvuose. Saugumo priemonės oro uoste buvo sustiprintos.

„Nors ISIS iš anksto neįspėjo apie savo atakas, mes sustiprinome saugumo priemones ir pradėjome tirti šiuos grasinimus, kad galėtume sulaikyti juos pateikusį asmenį. Saugumo priemonės turi užtikrinti skrydžių saugumą nepriklausomai nuo to, ar grasinimai gauti, ar ne“, – pareiškė KaPo generalinio direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Tootsas.

Aviacijos saugumas privalo būti užtikrintas saugumo priemonėmis nepriklausomai nuo to, ar grasinama, ar ne“, – pridūrė jis.

Sustiprintos saugumo priemonės neturėtų atimti iš keleivių daugiau laiko, ir reisai iš Talino oro uosto išskrenda laiku.

Kasdien iš Talino į Vokietiją vykdoma vidutiniškai dešimt reisų.

VST ir Generalinė prokuratūra pradėjo tyrimą dėl išpuolio prieš aviacijos saugumą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (302)