Kalbėdamas spaudos konferencijoje antradienį, jis pasiūlė "neliesti kūnų, kol bus iškeltas pats laivas", o tai galima padaryti ne anksčiau kaip kitą vasarą. Šitai paaiškinama tuo, kad rudenį ir žiemą Barenco jūroje labai stiprūs vėjai ir audros, todėl negalima dirbti gelbėjimo darbų. Be to, tam reikia parengti laivus, specialistus narus, technikus, projektų dokumentus.

Pasak admirolo, dabar nepavyks iškelti visų žuvusiųjų kūnų. Kad ir labai profesionalūs Norvegijos gelbėtojai, vis viena jie negalės ištraukti iš laivo visų jūreivių, sakė E. Baltinas. Jis priminė, kad kai paskutinėmis Antrojo pasaulinio karo dienomis buvo nuskandintas naujausias Japonijos lėktuvnešis "Jamato" su 2 tūkst. įgulos narių, Japonijos vyriausybė nusprendė "nedrumsti žuvusių samurajų ramybės".

"Manau, kad iki kitų metų vasaros atominis povandeninis laivas "Kursk" turi būti paskelbta įgulos brolių kapu. Tai buvo draugiškas kolektyvas, tegu dar metus jie pabūna drauge. Po to reikia surengti civilizuotas laidotuves, kurias turi organizuoti Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas", pareiškė E. Baltinas.