O. I. Mostefai buvo identifikuotas po to, kai buvo rastas jo pirštas prie „Bataclan“ koncertų salės, kur jis susisprogdino, ir paimti jo antspaudai, praneša AFP.

O. I. Mostefai gyveno Courcouronnes miestelyje, kuris yra maždaug 25 kilometrus į Pietus nutolęs nuo Paryžiaus. Į teisėsaugos akiratį jis buvo patekęs dėl savo radikalių pažiūrų ir smulkių nusikaltimų, tačiau niekada nebuvo įtrauktas į jokį tyrimą dėl terorizmo.

Tyrėjai bando išsiaiškinti, ar jis buvo išvykęs į Siriją 2014 metais.

Pareigūnai sulaikė alžyriečių kilmės O. I. Mostefai tėvą, brolį, žmoną bei kitus šeimos narius ir atlieka kratas jų namuose.

Vyresnysis įtariamo teroristo brolis pats atvyko į policiją. „Tai beprotybė, nesuvokiama. Pats buvau Paryžiuje tą naktį, mačiau koks siaubas vyko“, – sakė jis AFP.

Jis tikino, kad su savo jaunesniuoju broliu nebendravo ir jo nematė keletą metų.

O. I. Mostefai buvo vienas iš šešių vaikų šeimoje. Kartu su savo šeima ir mažamete dukterimi jis prieš kurį laiką buvo išvykęs į Alžyrą.

Portalas ibtimes.com praneša ir apie antrąjį įtariamąjį - Abbdulakbaką B. Antrasis identifikuotas teroristas, anot Prancūzijos naujienų portalo fdesouche.com, policijai žinomas nebuvo.

Tas pats portalas skelbia, kad Abbdulakbakas B. į Prancūziją per Graikiją atvyko kaip pabėgėlis spalio 3 dieną.

F. Molinsas taip pat pranešė, kad šeštadienį Belgijoje sulaikyti trys vyrai gali būti susiję su išpuoliais. Pasak Belgijos premjero Charles Michelo, tyrėjai bando išsiaiškinti ar vienas iš sulaikytųjų netoli Briuselio penktadienio vakarą buvo Paryžiuje.

Penktadienį įvykdyti išpuoliai yra šiurpiausi Europoje nuo 2004 metais Madrido traukiniuose nugriaudėjusių sprogimų. Be to, tai yra tik ketvirtas kartas nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, kai Prancūzijoje įvedama nepaprastoji padėtis.

Šalyje paskelbtas tris dienas truksiąs gedulas.