Pasikvietę į tiesioginį eterį Sirijos gyventoją „Pervyj kanal“ programos režisieriai ir autoriai patyrė šoką išgirdę, ką šis asmuo pasakė, rašo politolog.net.

Šis televizijos kanalas į pokalbių laidą pasikvietė sirą, kuris pasisakė prieš Sirijos prezidento Basharo al Assado režimą ir rusų intervenciją į šią šalį.

Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ rašo rusų tinklaraštininkas Rustemas Adagamovas.

„Siras „Pervyj kanal“ pasisako prieš B. al Assadą ir karinę rusų operaciją. Iš karto ant jo pradedama šaukti ir jis užčiaupiamas. Tie patys ir tokiu pat tonu, kaip ir ankstesnėse „diskusijose“ dėl Ukrainos. Rusų televizija pasirodė visu savo nežemišku gražumu“, – rašo R. Adagamovas.

Į laidos vedėjo klausimą apie kovą su „Islamo valstybe“ siras atsakė, kad ji kilo būtent dėl B. al Assado režimo.

„Noriu iš pradžių patvirtinti, kad „Islamo valstybė“ iš tiesų yra teroristinė. Vis dėlto kodėl gi jie atsidūrė sirų žemėje ir iš kur jie atsirado? Jie atsirado dėl dviejų priežasčių. Pirmoji – B. al Assado režimo žiaurumas prieš savus žmones. Mūsų skaičiavimais, nužudyta mažiausiai pusė milijono asmenų. „Islamo valstybė“ nužudė kelis tūkstančius. Kur gi teroras? Šis režimas pusę milijono nužudė“, - piktinosi laidos svečias pridurdamas, kad sirai gali patys laimėti prieš „Islamo valstybę“.

Nors šis Sirijos gyventojas paprasčiausiai papasakojo tiesą apie tai, kas vyksta jo šalyje, iš karto po to vienas iš laidos vedėjų apsimetė, kad nežino, kas šis žmogus ir kaip jis pateko į studiją.