Anot I. Strelkovo, Kijevas nori imtis ryžtingos karinės operacijos, po kurios paskelbs apie vienašalį ugnies nutraukimą ir pareikalaus paliaubų (laikantis jų pateiktų sąlygų).

Buvęs separatistų vadas pareiškė, kad Ukrainos pajėgos jau surinko tris karių dalinius, kurie ir įgyvendins atakas. Esą pirmiausia jie pasirengę smogti ir perimti Donecką ir Makijivką.

„Jeigu minėtasis planas bus sėkmingai įgyvendintas, tai bus skaudžiausias karinis-politinis Rusijos Federacijos pralaimėjimas nuo pat 1991 metų, neabejotinai paveiksiantis šalies viduje vykstančius politinius procesus“, - pažymi I. Strelkovas.

Būtent dėl šios priežasties buvęs separatistų vadas paprašė informuoti Rusijos prezidentą apie galimas operacijos pasekmes „rusams Donbase ir visai Rusijai“.

2014 metų rugsėjo pradžioje „Donecko liaudies respublika“, „Luhansko liaudies respublika“ ir Ukrainos pajėgos sutiko nutraukti ugnį.

Taip pat buvo parengtas ir taikaus konflikto sureguliavimo planas. Kijevas priėmė įstatymų, susijusių su dalies Donbaso statusu ir amnestija separatistams.

I.Strelkovas buvo pašalintas iš vyriausiojo „Donecko liaudies respublikos“ separatistų pajėgų vado pareigų 2014 metų rugpjūčio viduryje. Rugsėjo pradžioje I. Strelkovas Maskvoje surengė spaudos konferenciją, kurios metu leido suprasti, kad yra nepatenkintas tuo, kas vyksta Donbase, kur tuo metu buvo paskelbtas ugnies nutraukimo režimas.

Jis taip pat palaikė Rusijos prezidentą V. Putiną, nors anksčiau yra nepritaręs daugumai jo sprendimų.