Taip pareiškė nepripažintos Donecko liaudies respublikos buvęs gynybos ministras Igoris Girkinas (Strelkovas), informuoja unian.net.

„Man atrodo, gyventojai turi ruoštis, kad teks išlikti... Deja, žmonės, šiuo metu sprendžiantys Novorusijos klausimus Rusijos teritorijoje, kurie įgalioti tai daryti, konkrečiai – išliaupsintas Vladislavas Jurjevičius Surkovas, – žmonės, kurių tikslas – sunaikinimas, kurie jokios realios, veiksmingos pagalbos nesuteiks“, – sakė Strelkovas interviu.

„Konkrečiai V. J. (Surkovas) šiuo požiūriu sublizgėjo Pietų Osetjoje, kituose regionuose, kur buvo, mes <...> sulaukėme plėšimų vietoje realios pagalbos“, – pridūrė jis.

Separatistas pranešė, kad jį pašalino iš Novorusijos, jis negali ten grįžti.

„Deja, neturiu galimybės grįžti į Novorusijos teritoriją, nes manęs ten neįleis. Mane ne tam iš ten pašalino, kad vėl grąžintų kitu statusu. Todėl laukiančius, kad ateis Strelkovas ir padarys tvarką, deja, turiu nuvilti“, – sakė Strelkovas interviu.

„Visiems Novorusijos vadams būtina susirinkti ir apsibrėžti savo poziciją. Grėsmė nedingo, o faktas, kad pasipriešinimas bus padrikas, nesukoordinuotas – tai didelė grėsmė“, – pridūrė jis.

Igoris Strelkovas gimė 1970 m. gruodžio 17 d. Maskvoje. Vienas iš separatistinės organizacijos „Donecko liaudies respublika“ lyderių. Kelis mėnesius vadovavo separatistams Slovjanske (iš ten paskui pabėgo) ir Donecke. Rusijos Federalinės saugumo tarnybos pulkininkas atsargoje.

2014 m. pavasarį per susirėmimus Ukrainoje išgarsėjo kaip rusų ir prorusiškų separatistų vadas. Nuo 2014 m. gegužės 12 iki rugpjūčio 14 d. vadovavo vadinamosios Donecko liaudies respublikos ginkluotosioms pajėgoms, nuo gegužės 16 iki rugpjūčio 14 d. buvo vadinamosios Donecko liaudies respublikos gynybos ministras, nuo liepos mėnesio pasiskelbė Donecko kariniu komendantu.
Atsisakė šių pareigų dėl nežinomų priežasčių.

Šiuo metu gyvena Rusijos teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)