Ši organizacija bus pristatyta kitą pirmadienį, rugpjūčio 3 dieną, viešbutyje „Ukraina“, pranešama „Ukrainos antifašistinio forumo“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“, rašo newsru.com.

„Per spaudos konferenciją bus paskelbta, kad steigiamas „Ukrainos gelbėjimo komitetas“, taip pat išplatintas kreipimasis į Ukrainos gyventojus, kuriame bus aiškiai išdėstytas padėties šalyje sureguliavimo planas ir paskelbtas komiteto ryžtas prisiimti atsakomybę už Ukrainos likimą“, - rašoma pranešime.

Socialiniame tinkle patikslinama, kad iš pradžių šis pranešimas pasirodė judėjimo svetainėje, kuri šiuo metu neveikia. M. Azarovo atstovas spaudai Sergejus Zavorotnas įtarė, kad dėl to kalta Kijeve organizuota „DDoS“ ataka.

Pasak S. Zavorotno, per spaudos konferenciją bus įvardytas alternatyvus kandidatas į Ukrainos prezidentus. Gazeta.ru duomenimis, juo taps buvęs Aukščiausiosios Rados deputatas Vladimiras Oleinikas.

58 metų V. Oleinikas į Ukrainos parlamentą iš pradžių pateko kaip Julijos Tymošenko bloko atstovas, bet vėliau perėjo į Regionų partiją. 2014 metų pradžioje jis tapo vienu iš „Sausio 16-osios įstatymo“, paaštrinusio protestus ir paskatinusio nuversti šalies valdžią, autorių.

M. Azarovas, kuriam Ukrainoje paskelbta paieška, šioje „alternatyvioje“ vyriausybėje toliau eis ministro pirmininko pareigas. Ekonomikos ministru taps buvęs nacionalinio parlamento narys Igoris Markovas. Kas užims kitus „vyriausybės tremtyje“ postus, neskelbiama.

Tačiau leidinys mini dar kelių politikų, kurie „gelbės Ukrainą“, pavardes.

Tai Olegas Carevas, Galina Zaporožceva ir prorusiškas aktyvistas iš Charkovo Aleksandras Aleksandrovskis. Gazeta.ru teigimu, M. Azarovas ir jo komanda suderino šį projektą su Rusijos valdžia.

Nuo to laiko, kai iš Ukrainos į Rusiją pabėgo buvęs šalies ministras pirmininkas, prezidentas ir jų aplinka, praėjo daugiau kaip metai. Ukraina yra paskelbusi ir Viktoro Janukovyčiaus paiešką ir reikalauja, kad Rusija jį išduotų.

Regionų partija yra pašalinusi M. Azarovą iš savo gretų. Pats M. Azarovas tvirtina, kad naujoji Ukrainos valdžia Kijeve yra neteisėta. Pasak šaltinių, buvęs ministras pirmininkas ir kiti „regionalai“ puoselėja viltis grįžti į Ukrainą.

Tačiau politologai abejoja jų perspektyvomis ir jų projektą vertina kaip Rusijos užsienio politikos instrumentą Ukrainos atžvilgiu.