Antrakursis teisės studentas televizijai "France 2" sakė, kad nesieks EPAD agentūros, kuri yra atsakinga už biurų plėtrą La Defanso rajone, pirmininko posto. Į vakarus nuo Paryžiaus centro esančiame La Defanse yra įsikūrusios pagrindinių prancūzų verslo įmonių būstinės.

J.Sarkozy sakė, jog vis dėlto sieks būti išrinktas į EPAD valdybą ir užsipuolė savo kritikus, kurie esą pradėjo prieš jį nukreiptą "manipuliavimo ir dezinformavimo" kampaniją.

Jaunas šviesiaplaukis politikas, kurį žiniasklaida vadina "princu Žanu", sakė, jog nenori "nešvarios pergalės" ir "užuominų apie favoritizmą".

Šis Jeano sprendimas yra tam tikras pralaimėjimas N.Sarkozy, kuris gynė sūnų ir net gi tvirtino, kad jis buvo "numestas sudraskyti vilkams", nors prezidento dešiniosios pakraipos šalininkų stovykloje būgštauta, kad šis skandalas gali sulaukti nepalankios rinkėjų reakcijos.

Opozicinės Socialistų partijos atstovas spaudai Benoit Hamonas sakė, kad Jeano sprendimas rodo, jog "absoliučios daugumos prancūzų pasipiktinimas privertė respublikos prezidentas atsitraukti".

Triukšmas dėl Jeano Sarkozy kilo netrukus po didelio skandalo dėl kultūros ministro Frederico Mitterrand'o, kuris buvo priverstas per televiziją teisintis visuomenei dėl savo knygos, kurioje atskleidė Tailande mokėjęs vaikinams už seksualines paslaugas.

Jaunasis J.Sarkozy šiuo metu yra turtingo Paryžiaus priemiesčio Neji prie Senos, kuriame prieš 30 metų išgarsėjo jo tėvas, municipaliteto narys ir vadovauja dešiniųjų daugumai Aukštutinės Senos departamento taryboje.

Tačiau jo siekis tapti už La Defanso plėtrą atsakingos agentūros pirmininku sulaukė griežtų protestų bei kandžių pašaipų Prancūzijoje ir už šalies ribų. Prancūzų laikraštis "Le Monde" rašė, kad tai buvo "monarcho aktas".

Socialistai oficialiai paragino prezidentą "atsisakyti šio pragaištingo projekto, kuris jau pavertė Prancūziją demokratinių valstybių pašaipų objektu".

Jaunasis J.Sarkozy per mažiau nei dvejus metus iš mažai žinomo Sorbonos universiteto studento virto vienu įtakingiausių veikėjų buvusioje jo tėvo politinėje citadelėje. Tačiau jis pats visuomet griežtai atmesdavo priekaištus, kad prie jo stulbinamos politinės karjeros prisidėjo tėvas.

Vietos opozicijos lyderio inicijuotą peticiją, kurioje J.Sarkozy raginamas atšaukti savo kandidatūrą į EPAD agentūros pirmininko postą, internete pasirašė tūkstančiai žmonių.

"Baikite teisės studijas, įgykite patirties versle ir vieną dieną galbūt galėsite kandidatuoti į postą, kurį užėmė jūsų tėvas", - sakė peticijos iniciatorius Christophe'as Grebert'as iš centristinės pakraipos Demokratinio judėjimo.

Socialiniame tinkle "Twitter" jaunojo J.Sarkozy karjeros planai sulaukė daugybės sarkastiškų komentarų. Viename jų buvo rašoma, kad dabar prezidento sūnus jau pasirengęs pakeisti Ban Ki-mooną Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus poste.

Buvęs socialistų ministras pirmininkas Laurent'as Fabiusas susidariusią situaciją taip pat pakomentavo pašaipiai: "Didžiausiam Europoje verslo rajonui reikia skvarbaus teisininko proto. O ponas Sarkozy yra antrakursis teisės studentas. Tai išties svarus veiksnys".

Vakariniame Paryžiaus pakraštyje esančiame La Defanso verslo rajone yra 2 500 kompanijų, tarp jų tokių milžinių, kaip "Total" ir banko "Societe Generale", centrinės būstinės, o čia stūksančiame dangoraižių komplekse dirba daugiau nei 150 tūkst. žmonių.

Šį kvartalą numatoma plėsti pastatant architekto Jeano Nouvelio (Žano Nuvelio) suprojektuotą ultramodernų dangoraižį "Signal Tower", o vyriausybė taip pat nori, kad būtų išplėstos EPAD funkcijos ir šiam rajonui būtų priskirta pusė komunistų kontroliuojamo kaimyninio Nantero.

Praėjusiais metais J.Sarkozy atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre, kai vedė Jessicą Sebaoun - didelės elektronikos kompanijos "Darty" paveldėtoją. Šių metų pabaigoje pora laukia šeimos pagausėjimo; jiems turėtų gimti berniukas.

Jeanas turi vyresnį brolį, repo muzikos prodiuserį Pierre'ą - jųdviejų N.Sarkozy susilaukė su pirmąja žmona Marie-Dominique Culioli (Mari Dominika Kiulioli).

Jis taip pat turi įbrolį, 11-metį Louis iš N.Sarkozy antrosios santuokos su Cecilia Ciganer-Albeniz, su kuria prezidentas išsiskyrė praėjusiais metais.