Viešbučio, esančio aplink piramidės formos Rtanio kalną Balkanų šalies rytuose, savininkai sako, kad užsakymai tiesiog plūsta, o tikintieji viliasi, kad paslaptingos kalno galios išgelbės juos nuo apokalipsės.

Pasaulio pabaigos šalininkai mano, kad 1 km 581 m aukščio kalnas, priklausantis Karpatų kalnų grandinei, viduje slepia piramidės formos pastatą, kurį prieš tūkstančius metų paliko ateiviai. Kalbama, kad britų mokslinės fantastikos rašytojas Arthuras Charlesas Clarke’as identifikavo kalno viršūnę kaip „ypatingos energijos“ vietą ir pavadino ją „pasaulio centru“.

Pasaulio pabaigos sekėjai mano, kad šis kalnas išskiria ypatingą energiją, kuri gali juos apsaugoti.

„Per vieną dieną mums skambino 500 žmonių, bandžiusių užsirezervuoti kambarius. Žmonės nori atsivežti su savimi ištisas šeimas“, - sakė viešbučio vadybininkas Obradas Blecicas.

Tikintieji apokalipsės pranašyste mano, kad kai 5 tūkst. 125 metų senovės majų kalendoriaus ciklas pasibaigs, įvyks pasaulio pabaiga, o tai turėtų atsitikti gruodžio 21 dieną.

Paskutinio teismo dienos scenarijus įkvėpė šimtus knygų, interneto tinklalapių ir televizijos programų, bet majų mokslininkai ir patys majai sako, kad žmonės neteisingai interpretavo kalendoriaus reikšmę ir jo ciklo pabaiga nebus susijusi su pasaulio pabaiga, bet tai nesumažino visą pasaulį apėmusios baimės.

Paniškas žvakių ir kitų būtiniausių dalykų pirkimas buvo užfiksuotas Kinijoje ir Rusijoje bei JAV. Manoma, kad kalnas Prancūzijos Pirėnuose bus vienintelė vieta, kuri bus uždaryta lankytojams norint išvengti chaoso ir žmonių pertekliaus, o įvairiems NSO stebėtojams bus uždraustas priėjimas prie plokščiaviršūnio kalno už nedidelio Biugaracho kaimelio Pirėnuose.