„Iki šiol nei Rusija, nei jos remiamos pajėgos net nepriartėjo prie savo įsipareigojimų vykdymo“, – sakė J.Kerry savo parengtame pranešime parlamento nariams antrą intensyvių klausymų Kongrese dieną, vėl perspėdamas, kad Maskva gali susilaukti naujų sankcijų.

Jis vėl reiškė perspėjimus: „jeigu tai tęsis, bus naujos pasekmės, tokios pasekmės, kurios papildomai varžys susilpnėjusią Rusijos ekonomiką“.

Pastarosiomis dienomis JAV administracija pliekė Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir jo padėjėjus, kaltindama juos atviru melu tarptautinei bendruomenei.

S. Rice: V. Putinu tikėti negalima

Paklausta, ar ji tikinti V.Putino tvirtinimais, kad jis nori taikos Ukrainoje, JAV Nacionalinio saugumo patarėja Susan Rice atšovė: „Negi aš atrodau tokia kvaila?“

„Ne. Visiškai rimtai, ne. Negalima tikėti Vladimiro Putino žodžiais, nes jo veiksmai vėl ir vėl paneigia jo žodžius, ypač Ukrainos kontekste“, – sakė ji PBS televizijai.

Pabrėždama besikandžiojančias sankcijas, kurios jau daro kenksmingą poveikį Rusijos ekonomikai, S.Rice pasakė, kad „kiek jam tai rūpi – didelis klausimas, manau, jog jam turėtų rūpėti“.

„Ar tai, artimiausiu metu, privers jį žengti žingsnius, kuriuos, mūsų nuomone, jam būtinai reikia žengti? Tai klausimas, laukiantis atsakymo. Tačiau tai lems didėjančią ir skausmingą kainą Rusijos ekonomikai bei Rusijos interesams, ypač jeigu ir toliau bus laikomasi tokio kurso“, – pažymėjo S.Rice.

Pirmą kartą nuo vasario 15 dienos, kai įsigaliojo Europos tarpininkautos paliaubos, per praėjusią parą Ukrainos karo zonoje nenustatyta nė vienos žūties abiejose pusėse.

Tačiau vis dar negauta jokio patvirtinimo iš Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) apie sunkiosios ginkluotės atitraukimą nuo fronto linijos, kaip reikalaujama paliaubų sutartyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (336)