Turkų žiniasklaidos pranešimais, laivai antradienio rytą 07.30 val. Lietuvos laiku praplaukė Bosforo sąsiaurį Stambule. Tai yra laivai "Saratov" ir "Jamal".

Pranešimai apie JAV pajėgas Juodojoje jūroje – nepatvirtinti

Antradienį Ukrainos žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad JAV Juodosios jūros pusėn pasiuntė lėktuvnešį „USS George H.W. Bush. Pranešta, jog toks sprendimas priimtas dėl Rusijos veiksmų Kryme, skelbia forbes.ua. Oficialiai ši informacija nėra patvirtinta.

„Reaguodamos į Rusijos veiksmus, JAV Juodosios jūros kryptimi pasiuntė lėktuvnešį ir smogiamąją grupę – toks sprendimas priimtas siekiant deramai reaguoti į įvykius Ukrainos Krymo pusiasalyje“, - teigiama pranešime.

Taip pat skelbiama, jog lėktuvnešį „USS George H.W. Bush“ lydi dar septyniolika kitų laivų ir trys povandeniniai laivai, kurie kovo 3-ąją dieną perplaukė Egėjo jūrą.

Taip pat tvirtinama, jog minėtasis lėktuvnešis gabena 90 lėktuvų, tarp kurių – įvairių rūšių sraigtasparniai, taip pat naikintuvai „F-22 Raptors“.

Be to, skelbiama, jog kiekviename povandeniniame laive yra po 24 raketų paleidimui skirtas šachtas – branduolinių kovinių galvučių paleidimui.

Simferopolyje nežinomi asmenys šturmavo VRM vidaus pajėgų karinį dalinį

Antradienį naktį Simferopolyje nežinomi asmenys bandė mikroautobusu taranuoti Ukrainos VRM vidaus pajėgų 3009 karinio dalinio kontrolės punktą.

Apie tai „Unian“ pranešė Ukrainos VRM vidaus pajėgų spaudos tarnyba.

„Šią naktį prie 3009 karinio dalinio kontrolės punkto barikadų krovininiu automobiliu „Sobol“ privažiavo nežinomi asmenys ir pradėjo muštynes su aktyvistais, kurie saugojo barikadą, pradėjo taranuoti kontrolės punkto vartus“, – rašoma pranešime.

Taip pat rašoma, kad „apie kilusią konfliktinę situaciją kontrolės punktas pranešė karinio dalinio operatyviniam budėtojui. Siekiant užkirsti agresyviems žmonėms kelią į padalinio teritoriją, budinčio automobilio vairuotojas užblokavo vartus iš priešingos pusės ir sulaikė automobilio „Sobol“ smūgį“.

Tada „pažeidėjai, suvokę, jog nepavyks pravažiuoti, išlipo iš automobilio ir pradėjo laužti kontrolės punkto duris. Karinius teisėsaugininkus ėmė raginti sudėti ginklus ir pereiti į Rusijos Federacijos pusę. Kadangi kariškiai nereagavo į provokacinį kreipimąsi, vienas vyras išsiėmė Rusijos karinių jūrų pajėgų kariškio pažymėjimą, ėmė girtis didelėmis Rusijos kareivių lengvatomis ir laidyti įžeidimus teisėsaugininkams“, – pranešė spaudos tarnyba.

Telefonu 102 iškviestas milicijos būrys po neilgų derybų su pažeidėjais išvažiavo iš įvykio vietos, o patys aktyvistai išvyko nežinoma kryptimi.

Spaudos tarnybos atstovas pabrėžė, kad „nepaisant politikų, užsienio kovotojų ir aktyvistų spaudimo, vidaus pajėgų kariškiai demonstruoja <...> vyriškumą, nepaperkamumą ir, kaip Ukrainos patriotai, neišduoda karinės priesaikos“.