H. Clinton buvo įteiktas amerikietiško futbolo žaidėjo šalmas. Jis esą turėtų apsaugoti kadenciją baigiančią valstybės sekretorę nuo naujų sužalojimų. H. Clinton gruodžio mėnesį apalpo ir krisdama patyrė smegenų sukrėtimą.

"Tai yra nuostabi diena, - sakė Valstybės departamento atstovė Victoria Nuland. - Valstybės sekretorė H. Clinton grįžo į darbą". Ji gavo baltą futbolo šalmą su Valstybės departamento emblema. Be to, bendradarbiai jai įteikė mėlynus marškinėlius su užrašu "Clinton" ir numeriu "112". Tiek šalių per savo ketverių metų kadenciją aplankė H. Clinton.

H. Clinton pastarąjį kartą viešumoje pasirodė gruodžio 7-ąją, kai grįžo iš kelionės po Europą. Po kelių dienų ji dėl skrandžio infekcijos ir organizmo dehidratacijos nualpo ir krisdama patyrė smegenų sukrėtimą. Gruodžio pabaigoje 65 metų H. Clinton kelioms dienoms buvo paguldyta į ligoninę, kai jos galvoje buvo aptiktas krešulys.

H. Clinton nesutiko dar vieną kadenciją užimti valstybės sekretorės postą. Antrajai kadencijai perrinktas prezidentas Barackas Obama jos įpėdiniu pasirinko senatorių Johną Kerry.