Įtampa ir vėl suintensyvėjo po penktadienį prieš auštant surengto didžiausio policijos pajėgų reido, kada buvo išardytos protestuotojų barikados pagrindinėje protestų zonoje Kinijos kontroliuojamame finansų centre, skelbia "Reuters".

Penktadienio vakarą po darbų ir paskaitų minios protestuotojų patraukė atgal į Mong Koko rajoną, esantį netoli vyriausybės būstinės. Demonstrantai bandys atsikovoti protestų zoną, iš kurios jie buvo netikėtai išvaikyti penktadienio rytą.

Šimtai protestuotojų bandė prasiveržti pro policijos gretas, o nuo pipirinių dujų saugojosi išskleidę skėčius. Prasidėjus grumtynėms, policija panaudojo lazdas ir susirėmė su aktyvistais.

Į teritoriją plūstant protestuotojų bangai, miesto valdžia uždarė netoliese esančią metro stotį, skelbė vietos žiniasklaida.

Protestuotojai reikalauja Kinijos komunistų partijos lyderių laikytis konstitucinių pažadų ir suteikti visišką demokratiją buvusiai britų kolonijai, kuri Kinijai buvo grąžinta 1997 metais.

Rugpjūtį Pekinas pasiūlė honkongiečiams galimybę balsuoti už savo lyderį 2017-aisiais, tačiau teigė, kad tik du ar trys kandidatai gali dalyvauti rinkimuose ir juos turi patvirtinti Pekinui lojalus komitetas.