Be trijų apsilankymų Budapešto Holokausto memorialiniame centre, Gyorgy Nagy dar turi užrašyti savo mintis. Arba jis gali nuvykti į buvusią Aušvico mirties stovyklą Lenkijoje ar memorialą "Yad Vashem" Jeruzalėje.

Šis nuosprendis, kuriuo darbo neturinčiam kompiuterių technikui taip pat draudžiama lankytis politiniuose mitinguose ar renginiuose, yra pirmasis nuo to laiko, kai 2010-aisiais įsigaliojo naujas įstatymas.

2011-aisiais dalyvaudamas politiniame mitinge Budapešte, 42 metų G.Nagy laikė transparantą su hebrajišku užrašu: "Šoa nebuvo".

Transparantas buvo matomas maždaug 15 minučių, o paskui G.Nagy sulaikė policija, pranešė savaitraštis HVG.

Nacių vykdyto genocido neigimą Vengrijos parlamentas 2010-ųjų vasarį paskelbė nusikaltimu, už kurį skiriama kalėjimo iki trejų metų bausmė.

Vėliau tais pačiais metais nusikaltimų žmoniškumui, įvykdytų Vengrijoje valdant komunistams, neigimas dešiniųjų vyriausybės taip pat buvo paskelbtas nusikaltimu.

2012 metais Nobelio taikos premijos laureatas, Holokaustą išgyvenęs rašytojas Elie Wieselis grąžino aukščiausią valstybinį Vengrijos apdovanojimą - dėl istorijos "baltinimo" šioje Europos Sąjungos valstybėje.