"Kuo greičiau ten (Egipte) atsiras vyriausybė, kuri turės atsiskaityti už savo veiksmus ir turės atsakyti už juos, tuo greičiau žmonės galės priimti savo sprendimus. Žodžiai nereiškia tiek, kiek reiškia poelgiai, todėl tai manęs neįžeidė", - sakė H.Clinton, kalbėdamasi su žurnalistais Jeruzalėje.

"Aš džiaugiuosi, kad niekas nenukentėjo, ir man gaila, kad buvo išmesti geri pomidorai, bet šiaip jau šitai mane mažai sutrukdė", - pridūrė valstybės sekretorė.

Kaip jau pranešta, kortežas buvo "apšaudytas" pomidorais pirmadienį po to, kai H.Clinton kalbėjo Aleksandrijoje, kur ji paragino plėtoti demokratines laisves šalyje, o tai praktiškai ir pademonstravo egiptiečiai.

Valdžia kol kas nepasakė, kokiai politinei jėgai priklausė demonstrantai. Jie skandavo "Monica! Monica!", primindami H.Clinton seksualinį skandalą, į kurį su Baltųjų rūmų darbuotoja Monica Lewinsky buvo įsivėlęs jos vyras Billas Clintonas, kai buvo JAV prezidentas.

Anksčia protestuotojai buvo susirinkę prie viešbučio, kur apsistojo valstybės sekretorė, ir skandavo islamui priešiškus šūkius, kaltindami JAV, kad jos rėmė per neseniai vykusius rinkimus išrinktą prezidentu Mohamedą Mursi, atėjusį iš Musulmonų brolijos judėjimo.

H.Clinton, kalbėdama atidarytame Aleksandrijoje JAV konsulate, paneigė šiuos kaltinimus ir pareiškė: "Jungtinės Valstijos niekaip nebuvo susijusios su (rinkimais) Egipte, pasirenkant nugalėtojus ir pralaimėtojus, net jeigu ir būtų galėjusios tai daryti, bet mes, žinoma, ir negalėjome".