„Hamas" taip pat pranešė, kad į nelaisvę paėmė vieną Izrelio karį, praneša „The Washington Post".

Karinio „Hamas" sparno „Al Qassam brigadų" atstovas Abu Obaida pasirodė „Hamas" televizijos eteryje pranešti apie kario pagrobimą.

Po kelių minučių gatvėse šaudė fejerverkai, o per mečečių garsiakalbius girdėjosi šūksmai „Dievas yra didis!".

Izraelio kariuomenės atstovas teigė, kad kariuomenė tiria pranešimus.

Pagrobtas Izraelio karys reikštų pergalę „Hamas" ir sunkų iššūkį Izraelio premjerui Benjaminui Netanyahu.

Paskutinis „Hamas" pagrobtas Izraelio karys Giladas Shalitas nelaisvėje praleido daugiau nei 5 metus. Jis buvo paleistas 2011 m. iškeitus jį į 1027 palestiniečius - kai kurie jų Izraelio buvo kaltinami vykdę teroristines atakas prieš civilius Izraelio gyventojus.

Pranešimai apie į nelaisvę paimtą Izraelio karį pasirodė praėjus pačiai kruviniausiai Izraelio ir palestiniečių konflikto dienai - pastarasis konfliktas tęsiasi apie dvi savaites.

Krizę sukėlė 3 izraeliečių paauglių pagrobimas ir nužudymas. Kiek vėliau buvo pagrobtas ir nužudytas palestiniečių berniukas - spėjama, kad tai kerštas už izraeliečių paauglių nužudymą.

Izraeliui tęsiant didžiausią per pastaruosius penkerius metus puolimą Gazos ruože, žuvusių žmonių skaičius blokuojamame palestiniečių anklave sekmadienį pasiekė 425, pranešė medicinos pareigūnai. Pasak Jungtinių Tautų, 70 proc. aukų yra civiliai.

Iš Izraelio pusės iki šiol žuvo 18 karių.