Per beveik 20 minučių trukusią atsisveikinimo kalbą M.Martely, kreipdamasis į abejų parlamento rūmų narius, sakė, jog „labiausiai apgailestauja dėlto, kad buvo atidėti prezidento rinkimai“.

Jis sakė dėjęs visas pastangas, kad padėtis šalyje pagerėtų, ir tvirtino esantis „pasiruošęs atsakyti prieš istorijos teismą“.

M.Martelly, pradėjęs kadenciją 2011 metų gegužę, postą paliko tą pačią dieną, kai Port o Prense turėjo prasidėti trijų dienų karnavalo šventė. Tačiau pareigūnai sekmadienį atšaukė pasilinksminimus, tvyrant didelei įtampai ir politiniam netikrumui.

Dabar įstatymų leidėjai pradės formuoti laikinąją vyriausybę, kad sumažintų politinį susipriešinimą ir užpildytų M.Martelly pasitraukimo paliktą politinį vakumą.

Premjeras Evansas Paulis kol kas lieka savo poste, kol parlamentas artimiausiomis dienomis išrinks laikinąjį prezidentą.

M.Martelly ir įstatymų leidėjai paskutinę minutę sugebėjo sudaryti susitarimą dėl laikinosios vyriausybės formavimo, likus mažiau negu parai iki numatyto prezidento pasitraukimo iš posto.

Šeštadienį paskelbtame susitarime numatyta, kad laikinoji vyriausybė vadovaus, kol išrinktas lyderis galės pradėti darbą gegužės 14 dieną.

Jau dukart atidėtas prezidento ir parlamento rinkimų antrasis turas dabar turėtų įvykti balandžio 24-ąją.

Haityje laikinoji vyriausybė pastarąjį kartą buvo suformuota 2004 metais. Ta laikinoji administracija, dirbusi dvejus metus, perėmė valdžią chaotiškomis dienomis, kai prezidentas Jeanas Bertrand'as-Aristide'as buvo nuverstas per sukilimą, o stabilizuoti padėties į šalį buvo atsiųsti Jungtinių Tautų taikdariai.